У 2021 році в Україні видали на 17% більше книжок і брошур, ніж минулого року

У 2021 році в Україні видали на 17% більше книжок і брошур, ніж минулого року

Книжкова палата України підрахувала статистику випуску книжкової продукції у першому півріччі 2021 року та порівняла її з аналогічним періодом 2020 року. Про це повідомила пресслужба Держкомтелерадіо.

Станом на 9 серпня в Україні видали 5975 назв книг і брошур, загальний наклад яких склав 5 мільйонів 460 тисяч примірників. У порівнянні з таким же періодом 2020 року кількість виданих книжок цього року зросла на 17%, а тираж збільшився на 36%.

 

Більшість видань вийшла українською мовою – 4615 назв, накладом у 4 мільйони 524 тисячі примірників, що на 18,6% більше, ніж минулого року. Ще 772 видання, які мають наклад 586 тисяч примірників, вийшли російською (на 13,2% більше, ніж у 2020 році), а 668 видань тиражем 350 тисяч – іншими мовами (на 29,3% більше, ніж у 2020 році). Крім того, цього року видали 3080 авторефератів дисертацій тиражем 315 тисяч, що на 175% більше, ніж у 2020 році.

 

Зазначимо, що відповідно до Закону України «Про обов’язковий примірник документів» та постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2002 року, Книжкова палата України є одержувачем усіх видів видань усіма мовами, що вийшли в Україні, у тому числі малотиражних (до 100 примірників) видань, нормативно-правових актів у сфері стандартизації, метрології та сертифікації, усіх періодичних та продовжуваних видань. У квітні 2019 року ввели штрафи за недоставляння обов’язкових примірників книжок.

 

Додамо, Читомо дослідило статистику книговидання в Україні за 2019 рік. У дослідженні, зокрема йдеться, що 2019-й став рекордним за назвами й накладами, виданими українською мовою за роки незалежності.

Оригінал статті на Suspilne: У 2021 році в Україні видали на 17% більше книжок і брошур, ніж минулого року

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"