У Харкові відкрили літературну резиденцію для авторів дитліту

У Харкові відкрили літературну резиденцію для авторів дитліту

У Харкові відкрили резиденцію «Слово» для авторів, які пишуть дитячу літературу. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Харківської літературної резиденції «Слово».

27 червня першим резидентом став письменник Сашко Дерманський, який перебуватиме у ній до 18 липня. Після нього резидентами стануть Іван Андрусяк та Дара Корній. Завершать резиденцію для дитячих авторів у середині вересня. Проєкт реалізовують за підтримки Українського культурного фонду.

 

«Резиденція зацікавила мене тому, що… я ще зроду не був на жодній резиденції. То чому б не спробувати? Тим більше, що буде пречудова нагода краще пізнати Харків. Те, що жити доведеться в славно-сумнозвісному будинку “Слово”, без сумніву додає всій цій історії особливого шарму й відповідальності. Сподіваюся, вдасться написати задуману повість плюс зустрітися і розвіртуалитися з людьми, причетними до моїх книжок. Адже лише минулого року вдалося видати кілька книжок в харківських видавництвах «Крокус», «Школа», «Талант» і «Читаріум». Думаю, резиденція буде плідною і на творчість, і на зустрічі, і на нові знайомства – з колегами й читачами», − розповів Сашко Дерманський.

 

Під час перебування у резиденції Сашко Дерманський працює над новою книжкою про їжачка Тю. Також у нього заплановані зустрічі з дітьми та батьками у Харківському літературному музеї, а також у місті Валки, селищах Високий та Сковородинівка, які він відвідає з Сергієм Жаданом.

 

Нагадаємо, літературну резиденцію в Харкові заснували у 2018 році. Першою резиденткою Харківської літературної резиденції стала Люба-Параскевія Стринадюк.

 

 

 

 

Оригінал статті на Suspilne: У Харкові відкрили літературну резиденцію для авторів дитліту

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"