У Парижі встановили скульптури «книжкових хробаків» в одному з універмагів

У Парижі встановили скульптури «книжкових хробаків» в одному з універмагів

У паризькому торговому центрі Le Bon Marché Rive Gauche представили проєкт «Mise en Page» з блакитними скульптурами «книжкових хробаків». Про це повідомив французький графічний дизайнер Жан Жюльєн на своїй інстаграм-сторінці.

«Mise en Page» створили співзасновниця концептуального паризького магазину Colette (1997 — 2017) і креативна директорка видавництва Just an idea books Сара Андельман, а також французький графічний дизайнер Жан Жюльєн.

 

Оглядачі називають це «твором про літературне (і капіталістичне) задоволення», бо скульптури читають книжки, сидячи на дорогих товарах у великому магазині.

 

Двоє величезних блакитних «паперових людей», створених Жаном Жюльєном, встановлені у центральній частині простору, який містить 1000 різних товарів у стилі Colette: від пам’ятної листівки за € 3 до столика від архітекторки Алін Асмар д’Амман за € 60 000. 

 

 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Jean Jullien (@jean_jullien)

 

 

У просторі є книжкові магазини The Strand, Shakespeare & Company, Cow Books і Books Are Magic, а також бренди Out of Print, Baggu і Penco, NouNou графічного дизайнера Жана Жюльєна і власний бренд Сари Андельман Just an idea books.

 

«Я хотіла мати історію, зв’язок, щоб заповнити весь цей простір ідеальними книжками», — зазначила Андельман.

 

Проєкт «Mise en Page» (з французької означає «макет») — концептуальний магазин площею понад 10 000 квадратних футів із багатьма вітринами зі спільною темою: книжки, література та письмо.

 

«Різноманітна колекція книжкових магазинів з усього світу, ексклюзивні продукти та нові колаборації для естетів і бібліофілів», — йдеться на сайті Le Bon Marché Rive Gauche.

 

Виставка триватиме до 21 квітня. Товари можна придбати онлайн на сайті Le Bon Marché Rive Gauche.

 

Як повідомлялося, в Оденсе, рідному місті данського письменника і відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, збудували на території музею його ж імені сад.

 

На території школи в Гостомелі збудували укриття у вигляді будиночка гобіта.

 

Чільне фото: Le Bon Marché Rive Gauche

Оригінал статті на Suspilne: У Парижі встановили скульптури «книжкових хробаків» в одному з універмагів

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"