У Києві стартує X Книжковий Арсенал: на що піти та де дивитись трансляцію

У Києві стартує X Книжковий Арсенал: на що піти та де дивитись трансляцію

23 червня в Києві починається десятий “Книжковий Арсенал”, на якому крім знайомства з письменниками та купівлею книг можна провести час за музичними концертами, освітніми лекціями та переглядом фільмів.

Розпочнеться фестиваль о 17:30 з церемонії відкриття та нагородження конкурсу “Найкращий книжковий дизайн – 2021”. Переглянути його можна на сайті MEGOGO за посиланням – або доєднуйтесь до нашої студії прямого ефіру UA: Радіо Культура, робота якої розпочнеться 23 червня о 15:10 і триватиме до 18:00. В наступні дні студія мовитиме щодня з 10:10 до 18:00.

Література

Хоча останній рік був непростим для книжкового ринку, українські видавництва підготували вдосталь нових книжок і коміксів, на які варто звернути увагу на ярмарку: “Смерть лева Сесіла мала сенс” Олени Стяжкіної, “Пристрасть” Джанет Вінтерсон, “Чи сняться зомбі воскреслі вівці? Нейронауковий погляд на мозок зомбі” Бредлі Войтек і Тімоті Верстінен і багато інших.

Фільми

У день відкриття відбудеться показ фільму “Жінки, що грають в ігри” та дискусія про жінок і сестринство в літературі. Час: 15:00, у зоні “Лекторій”.

А 24 червня о 18:00, у зоні “Кінозал” покажуть стрічку “Ульяненко. Без цензури”. Це документальний фільм про лауреата Малої Шевченківської премії – Олеся Ульяненка. Дослідженням життя і творчості унікальної постаті в сучасній українській культурі, родоначальника соціального українського нуару та першого забороненого письменника у часи Незалежної України.

Також 24 червня о 19:30 в зоні “Лекторій” відбудеться презентація проєкту “Рейтинг 100 найкращих фільмів в історії України”. Під час події оголосять результати опитування 70 кіноекспертів(-ок), презентують інтернет-сторінку зі списком фільмів, продемонструють фрагменти фільмів, які отримали найбільше голосів.

Лекції

Пізнавальні лекції для читачів, дизайнерів, видавців і всіх причетних до створення літературних світів. У програмі: ненаукова лекція про типографічний стиль і політику від Отара Каралашвілі (Грузія) “Читаємо по літерах”, лекція про взаємодію оживлення ілюстрацій від швейцарської аніматорки Амелі Коше та велика розмова з Оксаною Забужко “Оптимізм української історії”, який розповість про нашу історію, сповнену плачів, у якій ми рухаємося від поразки до поразки, плачемо та зневірюємося, але попри багато століть утисків й далі існуємо.

Що ще треба знати про Книжковий Арсенал

Куди піти на Книжковому Арсеналі з дітьми: події та майстер-класи

Синтез жанрів і розрив шаблонів. Що музичного послухати на Книжковому Арсеналі

Нова проза українських авторів. Коли і кого послухати на Книжковому Арсеналі

Оригінал статті на Читомо: У Києві стартує X Книжковий Арсенал: на що піти та де дивитись трансляцію

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"