У Києві вітрини закликають слухати реґі-альбом на вірші Григорія Сковороди

У Києві вітрини закликають слухати реґі-альбом на вірші Григорія Сковороди

Маркетплейс українських брендів «Всі. Свої»  разом із Харківським літературним музеєм презентували вітрини до дня народження українського мислителя Григорія Сковороди. Про це Читомо повідомили організатори проєкту.

Головна ідея проєкту привернути увагу до переосмислення культурної спадщини українських класиків, а також показати, що філософія Сковороди може бути актуальною, терапевтичною та об’єднавчою навіть через 300 років. 

 

Вітрини створені в межах ініціативи Харківського Літмузею SKOVORODANCE. Це — реґі-альбом, в якому українські митці, зокрема Сергій Жадан, Юрій Гуржи, Ірена Карпа та Олег Каданов, виконали покладені на музику й адаптовані до сучасної української мови вірші Сковороди. 

 

Концепція проєкту закликає досліджувати свою культурну спадщину,  робити класиків ближчими й разом з цим об’єднуватися навколо українського. Ідею об’єднання у вітринах візуально передали колами із зображенням Григорія Сковороди та його малюнками.  А також — підсилили гаслом: «Час, коли всі свої рухаються в одному ритмі».

 

 

Крім цього, вітрини доповнили висловом філософа зі збірки «Сад божественних пісень» і цитатою з тексту Сергія Жадана, написаного спеціально для альбому SKOVORODANCE. Всередині магазину розміщена інтерактивна зона з навушниками, де кожен охочий може уповільнитися й послухати вірші Сковороди в сучасному аранжуванні. 

 

«У мене є дві великі любові: українські виробники та українська культура. І зараз вони перетнулися в одній точці простору і часу. Це перші артвітрини за понад два роки. І мені радісно, що вони присвячені Сковороді та його поглядам. Адже він, без перебільшення, генератор надважливих сенсів та об’єднавчих ідей. А вони нам усім сьогодні потрібні, як ніколи» — розповідає засновниця проєкту Всі. Свої Анна Луковкіна.

 

Щоб згуртувати якомога більше людей навколо ідеї проєкту, «Всі Свої» та Харківський літмузей пропонують долучитися до тематичного інтерактиву в соціальних мережах брендів.

 

Побачити вітрини та дізнатися про проєкт більше можна до 15 грудня за адресою Хрещатик, 27.

 

Як повідомлялося, музей Сковороди на Харківщині закликає допомогти з консервацією.

 

 

Фото: Харківський літмузей

Оригінал статті на Suspilne: У Києві вітрини закликають слухати реґі-альбом на вірші Григорія Сковороди

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"