У Домі Євросоюзу в Ризі відкрилася виставка українських митців

У Домі Євросоюзу в Ризі відкрилася виставка українських митців

У Домі Європейського Союзу в столиці Латвії відкрилася виставка «Українські сезони сучасного мистецтва», організована київською галереєю Galerie Les Noms.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В експозиції представлені роботи українських художників Володимира Афанасьєва та Миколи Прокопенка (обидва походять з Одеської області). Їхні картини представлені в галереях і приватних колекціях багатьох країн. Проте у Латвії вони виставляються вперше.

Твори Володимира Афанасьєва поєднують елементи кубізму, фовізму та «наївного живопису». Микола Прокопенко працює в багатьох стилях, для виставки ж були обрані трохи іронічні, з доброю усмішкою, жіночі портрети, а також еклектичний і водночас витончений натюрморт.

Виставка українських митців у Ризі / Фото — Олег Кудрін, Укрінформ, Galerie Les Noms

На виставці також представлені  роботи молодої художниці з Ірпеня Марії Воліної. Її картина «Україна», що змальовує дерево серед червоної та чорної барв, вогню і попелу, стала хедлайнером та основою постеру виставки. Також привертає увагу актуальністю робота Воліної «Thank U, Latvia!». (В інтернет-листуванні «U» замість граматично правильного «You» є ознакою щиро дружнього ставлення). Річ у тому, що Марія разом із матір’ю, побачивши, що після початку повномасштабної російської агресії в Ірпені стає небезпечно, в перших числах березня переїхали до Латвії.

Воліна як європейська представниця Galerie Les Noms (галерея має також філію у Гонконзі) була куратором виставки. Засновник галереї Юрій Гуцу підкреслив, що «Українські сезони сучасного мистецтва» матимуть продовження.

Зазначимо, що Galerie Les Noms бере участь в благодійних аукціонах, перераховуючи частину виручених коштів на пологові будинки і шпиталі в Україні.

Виставка в ризькому Домі Європейського Союзу триватиме до 15 липня. Очікується, що наступна виставка також складатиметься з картин українських художників, але зібраних іншим куратором.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: У Домі Євросоюзу в Ризі відкрилася виставка українських митців

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"