Українські журналісти отримали Пулітцер за точне відображення жахливої реальності

Українські журналісти отримали Пулітцер за точне відображення жахливої реальності

Журі Пулітцерівської премії оголосили лавреатів премії-2021, зокрема присудили спеціальну нагороду українським журналістам, які висвітлюють події в умовах вторгнення росії в Україну. Про це йдеться на сайті премії.

«Пулітцерівський комітет із задоволенням присуджує особливу відзнаку журналістам України за їхню мужність, витривалість та відданість правдивому висвітленню подій під час безжального вторгнення владіміра путіна в їхню країну та його пропагандистської війни в росії.

Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть своїх колег, вони наполегливо намагаються надати точне відображення жахливої реальності, що робить честь Україні та журналістам у всьому світі», — зазначає журі премії. 

 

 

Крім цього, 15 книжок були визнані переможцями або фіналістами Пулітцерівської премії в категоріях художня література, історія, біографія, поезія та документальна література.

 

  • Художня література 

Переможець — “The Netanyahus”, Joshua Cohen (New York Review Books)

 

Фіналісти:

“Monkey Boy”, Francisco Goldman (Grove)

“Palmares”, Gayl Jones (Beacon Press). 

 

  • Історія 

Переможець — “Covered With Night: A Story of Murder and Indigenous Justice in Early America”, Nicole Eustace (Liveright)

Переможець — “Cuba: An American History”, Ada Ferrer (Scribner)

 

Фіналіст:

“Until Justice Be Done: America’s First Civil Rights Movement, From the Revolution to Reconstruction”, Kate Masur (W.W. Norton & Company)

 

  • Біографії 

Переможець — “Chasing Me to My Grave: An Artist’s Memoir of the Jim Crow South”, Winfred Rembert, as told to Erin I. Kelly. (Bloomsbury)

 

 Фіналісти: 

“Pessoa: A Biography”, Richard Zenith (Liveright)

“The Doctors Blackwell: How Two Pioneering Sisters Brought Medicine to Women — and Women to Medicine”, Janice P. Nimura (W.W. Norton & Company)

 

  • Поезія 

Переможець — “frank: sonnets”, Diane Seuss (Graywolf Press)

 

Фіналісти: 

“Refractive Africa: Ballet of the Forgotten”, by Will Alexander (New Directions)

“Yellow Rain”, by Mai Der Vang (Graywolf Press)

 

  • Документальна література

Переможець —”Invisible Child: Poverty, Survival and Hope in an American City”, by Andrea Elliott (Random House)

 

Фіналісти: 

“The Family Roe: An American Story”, by Joshua Prager (W.W. Norton & Company)

“Home, Land, Security: Deradicalization and the Journey Back from Extremism”, by Carla Power (One World)

 

З повним списом лавреатів у всіх категоріях можна ознайомитися на сайті премії за посиланням. 

 

Пулітцерівська премія (Pulitzer Prize) — одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США, заснована видавцем «жовтої преси» Джозефом Пулітцером. З 1917 року премія вручається щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку.

 

Рада Пулітцера складається з 19 членів. Це провідні журналісти або керівники новин із ЗМІ США, а також з 5 науковців або представників мистецтва.

 

Нагадаємо, що у 2021 році премією відзначили журналістські матеріали про пандемію коронавірусу та вбивство Джорджа Флойда.

 

Раніше повідомлялося, що голова Пулітцерівської премії Джуно Діас подав у відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях.

Оригінал статті на Suspilne: Українські журналісти отримали Пулітцер за точне відображення жахливої реальності

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"