Трішки роздумів про популярність фентезі та знижка

Трішки роздумів про популярність фентезі та знижка

Трішки роздумів про популярність фентезі та знижка

Фантастика – якщо говорити про книги або кіно – буває науковою, не зовсім науковою або зовсім ненауковою (чи фентезі). Батьківщиною фентезі є не середньовіччя і не казки і легенди, а, скоріше, підсвідомість людини. І наукову фантастику, і фентезі, і так звану “просто фантастику” об’єднує одне – наявність нереального припущення, яке може бути яким завгодно. Незважаючи на те, що фентезі буває різним та має чимало піджанрів ( про що я писала тут), сучасний читач його полюбляє. Популярність фентезі ( що можна помітити й на нашому порталі) обумовлена цілим рядом причин, серед яких:
Антиповсякденність — часом усім нам хочеться перенестися подалі від існуючих проблем, турбот та негараздів, і читання фентезійних книг задовольняє цю потребу.
Романтика. Не секрет, що багато хто читає книги заради романтичних історій кохання — у жанрі фентезі їх вистачає.
Магія. Переважно в кожному фентезі є магія або якісь чарівні, надприродні явища. Мабуть, це закладено у нашу підсвідомість ще з давніх часів, і багато в чому казки та легенди про незвичайні предмети і дива, котрі творять чарівники, стали рушієм прогресу та джерелом різноманітних винаходів.
Фантастика і фентезі – це жанри не про те, що нас оточує, в іноді нудному, несправедливому й одноманітному світі, а про інше — незнайоме, цікаве і чарівне. Якраз бажання відволіктися від повсякденності, є однією з причин того, що сьогодні фентезі є настільки популярним у читачів..
По-перше, це “своя”, тобто авторська реальність. У ній немає обмежень. Кожен автор створює власну міфологію, придумує свої правила поведінки у цьому світі своїх істот або змінює вже існуючих, тих же ельфів і гномів, наприклад, адже майже в кожному творі вони виглядають і поводяться по-різному.
Інша особливість фентезі в тому, що у книгах частенько все має душу або просто живе. Це означає, що життя і дії героїв невід’ємно пов’язані з життям природи. Дерева, тварини, різні духи та чарівні істоти — усі вони допомагають або заважають героям, і це пов’язує фентезі з відомими нам із дитинства казками.
Особистий героїзм, доблесть, сміливість і інші достоїнства персонажа можуть допомогти йому стати героєм, при цьому він може навіть врятувати все те, що створив автор у своєму світі, та і сам світ теж. І навіть якщо цей герой усього лише маленький хоббіт, як у Толкіна, його героїзм зводить його над іншими героями, іноді навіть ставить нарівні з напівбогами або іншими сильними істотами.
Якщо зібрати воєдино все сказане вище, то ясно стає відчутним зв’язок фентезі з міфами. Загалом, фентезі можна назвати міфом, тільки дуже довгим і авторським.

Сьогодні хочу подарувати знижку 25%   саме на цю книгу. Роман “Вітер та Соловейко”можна придбати ДО КІНЦЯ ДНЯ  усього за 26 гривень. Перші дві книги є безкоштовними!
Якщо ви ще не читали ці книги – зазирніть обов’язково. Впевнена, що ви не пожалкуєте))
Земля дощу

Повітряний замок

Вітер та Соловейко

Під знаком меча і корони ( передісторія трилогії)
Гарних вихідних і приємного читання!

P.S. Зазвичай я візуалізацій героїв не роблю, але ось знайшла у своїх запасниках портрет, який дуже підійшов під образ головної героїні Дани. А ви згодні з таким трактуванням? Чи уявляли її іншою?

 

Оригінал статті на Букнет: Трішки роздумів про популярність фентезі та знижка

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"