На Львівщині зняли проморолик про чотири історичних об’єкти

На Львівщині зняли проморолик про чотири історичних об’єкти

Оприлюднили наступний відеоролик із серії відео «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини». Це відеопроєкт департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА та Ради директорів музеїв Львівщини, – повідомляють у пресслужбі відомства.

«У третьому відеоролику презентують чотири музеї Львівщини – Дім Франка (Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка), Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові», – ідеться у повідомленні відомства.

Ще одна постать тієї епохи – це професор Львівського університету, історик, Перший Президент Української Народної Республіки Михайло Грушевський. Його садиба сусідить із домом Франка. Це будинок, де Михайло Грушевський майже 12 років прожив разом із найближчими та найдорожчими людьми — дружиною Марією та донькою Катериною.

Довідково

До Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня,  департамент із питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА спільно з Радою директорів музеїв Львівщини підготували серію роликів про музеї Львівщини під назвою «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини». Загалом роликів є сім, кожний із яких присвячений різним музеям.

Метою проєкту є ознайомлення громадськості з музейною культурою області та промоція відвідування музеїв. Відеоролики оприлюднюють щодня до 18 травня. Усі відеоролики можна переглянути на сайті, фейсбуці та Youtube-каналі Львівської ОДА.

Джерело: dyvys.info.

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: На Львівщині зняли проморолик про чотири історичних об’єкти

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"