Карпатська літературна резиденція оголосила цьогорічних учасників

Карпатська літературна резиденція оголосила цьогорічних учасників

Для участі у Карпатській літературній резиденції відібрали вісім письменників. Про це Читомо повідомили організатори резиденції.

У ній візьмуть участь: Ірина Даневська, Вахтанг Кебуладзе, Анастасія Левкова, Павло Матюша, Олександр Михед, Галина Ткачук, Андрій Шолтес (пише під псевдонімом Bandy Sholtes), Ірина Шувалова.

 

Обрані письменники працюватимуть на резиденції у жанрах історичного роману, новели, оповідання, поезії, есеїстики та нон-фікшну. Книжки резидентів мають вийти у видавництвах: «Темпора», «Видавництво Старого Лева», «UA Comix», «Фенікс», «Meridian Czernowitz», «Ранок» у співпраці із літагенцією «БараБука», «Люта справа», а також у «Лабораторії законодавчих ініціатив».

 

Журі резиденції отримало 61 заявку від письменників з усієї України віком від 29 до 67 років, з-поміж яких 22 чоловіків і 39 жінок. Найбільше заявок надійшло від авторів із Києва − 15, з Одеси і Харкова − по 4, зі Львова і Хмельницького − по 3, з Ужгорода, Дніпра і Сум − по 2, а також з Івано-Франківська, Жовкви, Надвірної, Медині, Богородчан, Білої Церкви, Прилук, Запоріжжя, Вінниці, Миргорода, Луганська, Дрогобича та ін. Одна заявка надійшла від авторки з Варшави-Магдебурга.

 

«Більш ніж половина письменників мотивували своє подання на участь у резиденції можливістю сконцентровано попрацювати над своїм твором, змогою поділитись своїм досвідом, нетворкінгом із колегами й зануренням у творче середовище. Серед іншого, автори також вказували важливість дослідження колориту Карпат, участь у дискусіях та популяризацію своєї творчості», − зауважили організатори резиденції.

 

Під час участі в резиденції письменники отримають можливість запису буктрейлерів на свої майбутні книги, візьмуть участь в літосвітній програмі для авторів-початківців із лекціями на запропоновані теми, їх долучать до онлайн та офлайн-подій резиденції.

 

Невдовзі Карпатська літрезиденція оголосить список авторів-початківців, яких журі відбирає з-поміж отриманих 124 заявок.

 

Резиденцію організовують у селищі міського типу Славське Львівської області, вона триватиме у два заїзди: 2-16 вересня та 20 вересня-4 жовтня. Під час одного заїзду в ній перебуватимуть по чотири письменники. Цього року Карпатську літературну резиденцію організовують за підтримки Українського культурного фонду. Карпатську літературну резиденцію вперше провели у 2017 році.

 

Додамо, заявки на участь у цьогорічній Карпатській резиденції приймали впродовж липня.

Оригінал статті на Suspilne: Карпатська літературна резиденція оголосила цьогорічних учасників

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"