Засновник «Лабораторії» пропонує створити нове громадське об’єднання видавців

Засновник «Лабораторії» пропонує створити нове громадське об’єднання видавців

Засновник видавництва «Лабораторія» Антон Мартинов пропонує українським видавцям провести масштабне соціологічне дослідження українського книжкового ринку, а згодом створити громадське об’єднання видавців. Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Антон Мартинов пропонує об’єднати зусилля 30 гравців на ринку, склавшись грошима і замовивши соціологію на комерційних засадах. Він пропонує видавцям вирішити, чи потрібно замовляти соціологічне дослідження, упродовж 2 тижнів..

 

«Ініціатором соціологічного опитування має бути активна група видавців та книгорозповсюджувачів. Ми маємо зібрати групу людей і компаній і разом прийти до того, які результати очікуємо отримати: що саме хочемо дослідити й навіщо», — розповів Мартинов для Читомо.

 

За його словами, існує потреба створити галузеве об’єднання у вигляді громадської організації, куди увійшли б декілька десятків організацій, які б на щомісячній основі фінансували ГО й обговорювали задачі, які потрібно розв’язати на рівні індустрії. Згідно з планом Мартинова, 30 перших видавців, що відгукнулися, зможуть стати засновниками громадської організації, в яку матимуть обов’язком скидати щомісячний платіж на мінімально необхідну операційну діяльність. Спірні рішення прийматимуться 75% голосів. Якщо рішення не набирає 75% — дискусія продовжується до моменту 75,01%.

 

Наразі потрібна кількість видавців ще не зголосилася на замовлення спільного дослідження ринку, повідомив засновник «Лабораторії».

 

 

«На моїй пам’яті було 8 спроб реєстрації нових організацій. Вони проіснували півроку-рік. Створюйте нову асоціацію, хоч 10. Якщо знайдуться люди, готові працювати, фінансувати її діяльність, нехай. Питання в тому, хто буде об’єднуватися, як, чи готові вони фінансувати й підтримувати її діяльність, проведення системних досліджень», — вважає президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів (УАВК) Олександр Афонін.

 

Він наголосив, що УАВК нині працює, звертається до Мінкульту, комітету Верховної Ради, закуповує книжки для бібліотек. За словами Афоніна, до УАВК входять лише 136 українських видавництв, решта не підтримують діяльність асоціації фінансово.

 

 

 

Нагадаємо, 2021 року президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін надіслав президенту України відкритого листа з проханням підтримати галузь.

 

 

Чільне фото: istock

Оригінал статті на Suspilne: Засновник «Лабораторії» пропонує створити нове громадське об’єднання видавців

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"