Записки недосвідченого автора (ч.3)

Записки недосвідченого автора (ч.3)

Записки недосвідченого автора (ч.3)

Хей) Я знову вирішила відновити цю рубрику, яку закинула ще на початку січня. Причина — мені не вистачає корисності в блогах букнету. Розіграші промокодів, тизери, спойлери і т.д. трішки заполонили весь можливий простір і я хочу розбавити його. Буду і ділитись інформацією, і з нотатничком слухати поради більш досвідчених авторів. 

Записки недосвідченого автора (ч.1)

Записки недосвідченого автора (ч.2)

Ну що ж, летс старт!

Сьогодні мова піде про можливості для розвитку письменництва або ж де брати інформацію. Уявімо ситуацію (добре, не уявімо, а просто пригадаємо), коли ми тільки починали наш творчий шлях. Ми почуваємось, наче в безкрайньому степу чи пустелі. А що робити? 

Іти, куди душа забажає? Здатись? Чи просто чекати поки поряд пройде такий самий автор і скаже: “о, давай разом шукати шлях”? Чи найкраще знайти свого ментора серед бувалих “мандрівників світом творчості”?

Усі варіанти чудові, проте гарантувати, що це вам щось дасть не буду, адже секрет успіху (ця формула працює з будь-якою справою) наполегливість. Я свого часу обрала і досі обираю слухати моє власне серце та постійно розширювати кругозір. По-перше, ми не загубимо своє власне творче “я”, рівняючись на більш досвідченого автора, по-друге, на власних помилках уроки засвоюються набагато краще. 

Які ж нам потрібні навики для цього?

Від усієї душі раджу розвивати уважність. Кожна ситуація нашого життя може стати основою для майбутнього бестселера. Навіть не ситуація! Буквально фраза, погода, колір, посмішка, випадково почута історія, рядок пісні… усеееее! Тому відкрийтесь світу та приймайте його допомогу.

Читайте і ще раз читайте. Банально, правда? Але немає в цьому світі жодного успішного письменника, який би не читав. І нехай це будуть короткі цитати в телеграмі, романи чи хоч фанфіки, але це читання, яке розвиває відчуття мови… та, як-не-як додає слова до вашого творчого запасу. Особисто для мене чудовим паливом для творчості є звичайні емоції після прочитання книги. У такому стані я можу творити декілька діб. І при цьому між моїм твором та прочитаним спільного не буде нічого. 

Шукайте в інтернеті. Не все там можна знайти, але для чого в цьому світі існує стільки мов? Шукайте інформацію декількома мовами. Наприклад, я часто користуюсь російською та англійською, а потім адаптую отриману інформацію під себе та твір. Це все стосується, як збору інформації для книги, так і письменницьких різних лайфхаків. Корисно, зручно, а головне — розвиває не лише нашу письменницьку майстерність. 

Можна брати участь в різних марафонах та спілкуватись з колегами! Тобто, не просто можна, а необхідно. По-перше, здорова конкуренція рухає нас вперед, по-друге, це чарівний досвід.

Подружіться зі словником та заведіть не дуже гарний блокнот. Словник синонімів — моя любов. Хороша штука для урізноманітнення вашої мови та розвитку відчуття слова. А не дуже гарний блокнот, щоб записувати туди всю можливу інформацію і не жаліти, якщо потрібно буде щось закреслити чи вирвати сторінку. У мене є такий. Звичайний з білими листками на пружинці. 

Ось така от підбірочка лайфхаків. Звісно, чекаю ваших реакцій та особистих порад, бо я кайфую читаючи їх. І окремий привіт “равликовому клану”, думаю, у вас мають бути цікаві способи боротьби з повільністю…

Оригінал статті на Букнет: Записки недосвідченого автора (ч.3)

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"