«Бейрутські оповідання» Агатангела Кримського видали білоруською

«Бейрутські оповідання» Агатангела Кримського видали білоруською

У Лондоні «Бейрутські оповідання» Агатангела Кримського видали білоруською мовою. Про це повідомили на сайті видавництва Skaryna Press.

Видавництво заснував Ігор Іванов при Білоруській бібліотеці та музеї імені Франтішка Скорини у Лондоні.

 

«Білоруському читачеві вперше пропонують оповідання класика української літератури та гранда європейського мовознавства й сходознавства, академіка, поліглота, одного із засновників Академії наук України, атланта України, як також сина Білорусі. Письменник, поет, перекладач, історик, мовознавець — він зробив не просто багато, а надзвичайно багато для розвитку української літератури, перекладу, науки, і зробив би набагато більше, якби не ГУЛАГ», — зазначають в анотації.

 

Видання переклав Уладзіслав Гарбацкі.

 

 

Книжку можна придбати у м’якій палітурці зо 10 фунтів стерлінгів (421 грн), на сайті видавництва також безкоштовно доступна електронна версія.

 

7 жовтня у Центрі білоруської спільноти й культури у Вільнюсі також відбудеться презентація «Бейрутських оповідань» за участю перекладача та видавця.

 

Агатангел Кримський (1871-1942)  — український історик, мовознавець, вчений, сходознавець, письменник і перекладач, поліглот, один з організаторів Академії наук України (1918), аавтор численних праць з історії та культури арабських країн, Ірану, Туреччини, семітології, історії, ісламу.

 

 Відомий поетичними творами на східні теми, що ввійшли до збірки «Пальмове гілля», оповіданнями «Повістки й ескізи з українського життя» (1895) і «Бейрутські оповідання» (1906) та романом — «Андрій Лаговський» (1905). 

 

Нагадаємо, у 2017 році «Бейрутські оповідання» Агатангела Кримського видали арабською мовою. В Анкарі назвали вулицю на його честь.

 

Чільне зображення: Укрінформ

Оригінал статті на Suspilne: «Бейрутські оповідання» Агатангела Кримського видали білоруською

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"