The Ukrainians вперше відкрили вільний продаж журналу Reporters

The Ukrainians вперше відкрили вільний продаж журналу Reporters

The Ukrainians продовжили випуск паперового журналу Reporters та вперше відкрили вільний продаж видання. Про це повідомляють на Facebook-сторінці глянцю. 

До цього часу він поширювався лише серед амбасадорів та амбасадорок The Ukrainians — членів спільноти, які підтримують щомісячними грошовими внесками екосистему The Ukrainians Media, до якої входить і журнал Reporters

 

Тепер журнал можна купити напряму через сайт — перші два випуски вже доступні для придбання. Однак, третій номер з’явиться у продажу за 5 місяців. 

 

Головна редакторка видання Марічка Паплаускайте розповіла Читомо, що друкований журнал почали видавати у червні 2021 року, плануючи кожне число раз на пів року. Відтоді випустили вже два випуски: у червні, присвячений 30-річчю незалежності Україні, і в грудні, темою якого були дива. 

 

«Повномасштабна війна, звісно, внесла корективи у нашу роботу, однак загальна стратегія залишилася незмінною і зараз ми завершуємо роботу над третім номером — якщо нічого не завадить, він приїде з друкарні наприкінці червня», зауважила Марічка. 

 

Тема нового номера — людина на війні. Як зазначає головна редакторка, цей номер редакція хотіла б присвятити перемозі і навіть почали планувати конкретні історії, але боротьба поки триває: «Маємо шукати світло у все ще темний час. Це світло — наші люди. Військові, які спеціально зайшли на одну з вулиць Ірпеня, де все ще тривали бої, аби вивезти лежачого дідуся. Жінка, яка у бомбосховищі «Азовсталі» на відкритому вогні готувала дітям «торт» із залишків борошна й цукру, аби відсвяткувати день народження одного з малюків. Рибалки, котрі перевозили людей з окупованого берега Дніпра на вільний, ризикуючи загинути від куль чи шторму».

 

Обкладинкою номера стала фотографія, зроблена українським військовим із полку «Азов» Дмитром Козацьким: «Ми домовилися з автором про використання цього фото кілька днів тому, щойно воно було опубліковане. Це фото — історичне і має бути збережене».

Над випуском журналу працює понад 40 людей: це і основна команда Reporters, і запрошені репортерки й фотографи, а також письменники й письменниці. У письменницькому колі третього випуску: Артем Чех, Олександр Михед, Лариса Денисенко та інші. 

 

«Усі матеріали друкованого журналу Reporters написані спеціально для журналу — тобто, паперова версія не дублює репортажі з сайту, а дає читачам унікальний контент, створений для вдумливого неспішного читання з паперових сторінок», додає Марічка для Читомо. 

 

Сайт журналу за посиланням. 

 

Інтернет-видання The Ukrainians запустили в 2014 році Тарас Прокопишин, Інна Березніцька та Володимир Бєглов. Команда створила сайт власним коштом, і всі журналісти та фотографи спершу співпрацювали з ним на волонтерських засадах.

 

Reporters — перший в Україні журнал літературного репортажу.

 

Нагадаємо, що 20% медійників висвітлюють вторгнення росії, працюючи на передовій. 

 

Оригінал статті на Suspilne: The Ukrainians вперше відкрили вільний продаж журналу Reporters

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"