Marvel йде з російського ринку на невизначений термін

Marvel йде з російського ринку на невизначений термін

Компанія Marvel призупиняє продаж та продовження ліцензій на свої комікси для російських видавництв. Про це повідомили російські медіа та власник магазину коміксів «Чук и Гик» Іван Чернявський.

 

«Представники Marvel розіслали російським партнерам листа з повідомленням, що з літа призупиняють співпрацю на невизначений термін. Це повідомили мені кілька російських видавців Marvel, сам листа я не бачив; різні видавці трактують зміст листа по-різному, є ймовірність, що є різні його варіанти для різних партнерів. Сходяться всі в одному — в середині літа 2022 року Marvel перестане продавати і продовжувати ліцензії на випуск своїх коміксів російською мовою», — повідомив Чернявський.

 

Компанія не відкликатиме вже куплені ліцензії й дозволить друк раніше анонсованих проєктів, однак Marvel може вимагати припинити відвантаження надрукованих тиражів у магазини та ліквідувати їх залишки.

 

За словами Чернявського, рішення Marvel завдасть руйнівного удару по видавництвах, які здебільшого спиралися на комікси компанії. Він припустив, що російські видавці спробують випустити максимум можливого з куплених ліцензій (якщо паперу вистачить), але вже восени нові комікси від Marvel зникнуть з російських книгарень. 

 

Чернявський додав, що нищівним для всієї комікс-індустрії у росії став би вихід з ринку японських видавництв. Про бойкот від Marvel він написав: «Дивно в цій події лише те, що вона трапляється аж наприкінці квітня. Ми так довго чекали такої новини, що перестали її чекати, а вона якраз — і з’явилася».

 

Нагадаємо, українські видавці коміксів, автори, перекладачі, редактори, ілюстратори, набирачі, блогери та читачі закликали ігнорувати російські мальописи. Про бойкот російського ринку заявив Ніл Гейман.

 

Чільна ілюстрація: Marvel russia

Оригінал статті на Suspilne: Marvel йде з російського ринку на невизначений термін

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"