Facebook і Twitter блокують дописи з цитатою Ратушного

Facebook і Twitter блокують дописи з цитатою Ратушного

Соціальні мережі Facebook і Twitter видаляють пости користувачів із цитатою загиблого активіста Романа Ратушного. Про це у Facebook зауважив заступник директора Центру демократії та верховенства права, член Незалежної медійної ради та юрист Ігор Розкладай.

Цитату Ратушного «Чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям» українці розпочали публікувати у соціальних мережах після смерті активіста на передовій. 

 

«Друзі, я думаю, сьогодні прилетить від ФБ за цитату Романа Ратушного. Уже є прецедент. Цей кейс дуже важливий, тому не витрачайте енергію на пошук того, чого нема. Система налаштована сприйняти це як мову ворожнечі і вона це зробить. Мені потрібні скріни за прильоти. До речі, твіттер цю фразу теж забанив», – написав Розкладай.

 

Крім того, юрист зазначив, що скарг небагато, а першою жертвою став сам Роман Ратушний — Twitter видалив його публікацію.

Як повідомляють користувачі Twitter, блокують навіть дописи зі скріншотом твіта Романа Ратушного. 

 

Твіт подібного змісту російського пропагандиста Дмітрія Роґозіна Twitter не видалив попри велику кількість скарг на допис.

 

 

 

Також Розкладай каже, що розглядав би цю фразу не як hate speech, а як defence speech. Однак системі це мають пояснити алгоритмічно, і завдання ця не з легких.

 

«Якщо відключити емоції і біль щодо загибелі цієї прекрасної людини, фраза є закликом вбивати. От суто формально. Система бачить заклик — чи то отримує скаргу, чи сама бачить — і блокує. Бо так вона навчена. Система не може розпізнати емоції і контекст, це ще далеко не штучний інтелект, як у кіно, коли він з вами розмовляє», – каже експерт Розкладай. 

 

Нагадаємо, що Роман Ратушний загинув в бою 9 червня 2022 року поблизу Ізюма. Роман Ратушний син письменниці Світлани Поваляєвої, відомий боротьбою за збереження Протасового Яру в Києві, був активним учасником Революції Гідності.

 

Як відомо, соціальні мережі Instagram і Facebook блокували дописи з хештегами про злочини російських військових у Бучі – #Bucha і #BuchaMassacre.

 

Джерело: MediaSapiens

Оригінал статті на Suspilne: Facebook і Twitter блокують дописи з цитатою Ратушного

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"