54% вчителів кажуть про вигорання, а 75% скаржаться на стрес

54% вчителів кажуть про вигорання, а 75% скаржаться на стрес

54% українських вчителів перебувають у стані професійного вигорання, а 75% школярів мають прояви стресу. Про це повідомили під час пресконференції від представників МОН та організації GoGlobal, яка провела соціологічного опитування* серед українських вчителів, директорів шкіл та їхніх заступників.

Вчителі помічають в учнів тривожність і стурбованість, відсутність мотивації до навчання, апатію та байдужість, а також розгубленість і неуважність. Серед інших проявів — діти швидко подорослішали в теперішніх умовах, стали серйозними та відповідальними.

 

46% вчителів визначили психологічну підтримку потребою номер один для власної школи. Вона має відбуватися разом із навчанням, як діяти в екстремальних ситуаціях, опановувати власний стрес і допомагати дітям у різних ситуаціях.

 

 

80% опитаних вчителів говорять про зростання завантаженості. 54% відчували на собі стан професійного вигорання. 

 

Водночас учні, які вимушено переїхали у безпечніші регіони та продовжили там навчання, у 88% випадків швидко адаптуються. 82% навчального персоналу впевнені, що можуть працювати з учнями, які мають виражений стрес або психологічні проблеми.

 

 

Навчальний процес повністю або переважно онлайн відбувається у 41% шкіл. У 29% випадків процес наразі змішаний — навчання відбувається і онлайн, і офлайн, тоді як ще у 30% він відбувається переважно або повністю офлайн.

 

При офлайн навчанні вчителі найчастіше зіштовхуються з неможливістю повноцінного проведення уроків через повітряні тривоги та відключення світла — наразі ці проблеми актуальні для 85% опитаних. Також при проведенні уроків офлайн виникає потреба більш матеріального характеру — забезпечення комфортного перебування в навчальному закладі, наявність постійного опалення, водопостачання, обладнання та матеріалів, необхідних для уроків.

 

71% вчителів, які працюють онлайн, скаржаться на відсутність інтернету.

 

 

Участь в опитуванні взяла 241 особа.

 

Нагадуємо, МОН порахувало, що на відновлення закладів освіти потрібні 9,2 мільярда гривень.

 

 

Інфографіка: GoGlobal

Оригінал статті на Suspilne: 54% вчителів кажуть про вигорання, а 75% скаржаться на стрес

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"