4 із 10 компаній у креативних індустріях призупинили свою діяльність — дослідження CASES

4 із 10 компаній у креативних індустріях призупинили свою діяльність — дослідження CASES

В Україні провели дослідження впливу війни на роботу креативних індустрій за час повномасштабного вторгнення, про це свідчать результати опитування фахової соцмережі для креативних індустрій CASES. Їх опублікували на сторінці платформи.

В опитуванні йдеться про те, скільки компаній продовжили роботу, які галузі креативних індустрій ліпше долають кризу, а які — гірше, скільки фахівців наразі залишились без роботи тощо. 

 

За даними дослідження, до повномасштабного вторгнення більша частина респондентів мала сталу роботу — 73% опитаних. 27% такої роботи не мали (до цієї групи відносяться як студенти, так і фрилансери). Так, майже 4 із 10 компаній в креативних індустріях призупинили свою діяльність.

 

37,2% відповіли, що їхні компанії стало працювали до наступу, але призупинили свою діяльність (пауза у роботі або повна зупинка діяльності). А найкраще з викликаною війною кризою впорались компанії з галузі ІТ. 

 

Також ситуація болісно вдарила по ринку праці. 34,6% відсотків фахівців, що мали сталу роботу до війни, втратили роботу. Серед  них чимало дизайнерів (графічних, веб- та продуктових), контент-менеджерів та комунікаційників. Але також без роботи залишилися і фахівці вищої ланки — креативні директори, артдиректори.

Лише 7,4% тих, хто втратив роботу, вже знайшли альтернативу, а працівники, які зберегли робочі місця, відзначають скорочення обсягів роботи більш ніж вдвічі. 46,7% фахівців робота стала віддаленою. Також більш ніж в третини спеціалістів скоротили заробітну плату.

 

На момент опитування, найбільше респондентів виїхали з Києва та Харкова. Найменше люди полишали Львів. Загалом за межі України виїхали близько 20% опитаних. . 

 

Опитування проводилося з 28 по 31 березня за допомогою анкети Google Forms. У ньому взяли участь понад 1000 респондентів. Зокрема представники сфер маркетингу, реклами, брендингу, дизайну, ІТ, комунікацій тощо. 

 

CASES — це фахова соцмережа для креативних індустрій, створена в Україні. На платформі можна створювати профілі для фахівців та компаній, які працюють у сферах створення продуктів із залученням творчої складової, а також вести власні блоги, ділитися новинами та кейсами, продавати послуги та шукати фахівців у свою команду.

 

Нагадаємо, що Читомо провели опитування «Як працюють українські видавці в умовах війни», у якому йдеться про пошкодження 20 офісів та складів видавництв, можливість виплачувати заробітну плату працівникам видавництв, бачення книговидавничої сфери щодо допомоги держави під час війни. 

 

Також зазначимо, що внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні тільки 2,4% видавництв змушені були покинути Україну та ведуть свою діяльність за кордоном.

Оригінал статті на Suspilne: 4 із 10 компаній у креативних індустріях призупинили свою діяльність — дослідження CASES

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"