10 фактів про мене

10 фактів про мене

10 фактів про мене

Побачив флешмоб, і подумав, а чому б ні.  
1. Мій псевдонім – Лео Нур виведений з мого улюбленого жанру – Нео Нуар. Спочатку хотів взяти псевдонім Марвін, як на аватарці , і мого улюбленого персонажа в “Місто гріхів”, але потім вирішив дещо скреативити. 
2. У мене складні відносини з українською мовою. – Я родом з Харківщини. Живу не подалік кордону, що сьогодні не прибавляє оптимізму.( Не можна сказати, що в нас тут російськомовне населення. У нас більше “прикордонний суржик”. По молодості років, був грішен, порушував державний кордон. В часи мого дитинства, він був зведений по принципу “ну ти заходи, если што”. Що в нас, що в сусідній Білгородській області, розмовляли однаково – сумішшю української i російської. 
3. Для мене словосполучення “Тарас Шевченко” стоїть в одному ряду з російським матом. – дев’ять років життя, рік у рік, “Садок вишневий коло хати”, ” Як би ви знали паничі” і те , за що я його ненавиджу і до сьогодні “Як умру, то поховайте”. Коли в котре , декларував ненависні рядки, була лише одна думка – ” Коли ж тебе сволота закопають”. Не надто патріотично, але так вже є. 
4. Я розвиваюся. – це не самопохвала, хоча i  не без цього :-), а підмічені факти. Бачачи що в мене погано з українською мовою, я її  вирішив підтягнути. I , як би зараз не парадоксально в це не звучало, але допоміг один з найнеулюбинімиших предметів в школі – Українська література. 
 Все почалося тоді, коли ми на уроці проходили Володимира Малика , його тетралогію “Таємний посол”. Тема козацького розвідника , який в часи Івана Сірка був засланий в тил до турків, з завданням перевірити чутки про підготовку до війни , не могла мене не зацікавити. Як ні як виріс на Джеймсi Бонді. Після закінчення читання , зацікавила творчість автора. Благо в усі свої книги, вiн вплітав шпигунські ноти. 
 Як i в кожного юнака , в мене в свій час , при словосполученні “Любовний роман” йшло не змінне “Фу”. Але зараз , з висоти прожитих років, скажу так – жанр , як жанр. Так, мотлоху багато, як i по всюди, але гарно написана любовна історія , може змусити битися серце частіше , як кращі з трилерів чи жахів. 
 З віршами , на жаль , все трагічно. До сьогодні, беручи читати якусь книгу, i помітивши там рядки віршів , я їх пропускаю. При чому , очі самі перескакують. Велике тобі спасибі, Тарасе Григоровичу. 
 Але я захопився , перехожу до книжок. 
5. “Що, якщо?” – ідеї в мене виникають наступним чином – читаючи книгу, або дивлячись фільм , при певному сюжетному повороті , виникає питання ” А що якщо?”. Якщо взяти до прикладу “Ескортниця”, то ідея виникла в мене при перегляді фільму “Красуня” з Джулією Робертсоном i Рiчардом Гiром. В один момент фільму , випливає правда – з героєм , успішним бізнесменом, на прийомi була повія. 
 Я задумався. А що, якщо Рiчард Гiр , не зняв би на трасі повію, а ціленаправлено найняв дівчину для супроводу . Так було закладено фундамент книги. 
6. Питання , відповідь. – подальша історія виникала саме в наступному форматі. Питання – нащо? Нащо було наймати дівчинку за викликом? Відповідь – по сюжету фільму , Рiчард Гiр був самотнім чоловіком. В певних консервативних колах ( якi в мене згодом перетворилися взагалі в аристократичні) , не стануть розмовляти з самотнім чоловіком? Питання –  Чому саме так треба було вирішити питання? Відповідь – Іншого виходу не було , в силу характеру персонажу. 
 З цього моменту Рiчард Гiр i Джулія Робертсон вiдийшли в бiк, поступаючись місцем моїм героям. 
7. Вигадати ім’я герою – моє особисте пекло. – Постійно в мене так – є герой , готова зовнішність , характер , історія , а от ім’я чи прізвисько ніяк не бажає прикрiпитися або з’явитися. Кілер з Ескортниці ким в мене тільки не був – Бритва , Фінка, Кастет, Таран, але нічого не липло до персонажа. I тільки зробивши його фанатом Михаїла Круга, вiн отримав ім’я i прізвисько. 
 Але бувають часто вперто “Безіменні” персонажі. Головний герой цієї книги, отримав своє ім’я з телесеріалу “Вічний поклик”, через те , що я вже  просто здався щось вигадувати, а Арнольд Лахновський звучить гарно. 
8. Кожна глава – окрема історія – Пишучи свою книгу , я на кожен розділ заводжу окремий текстовий файл. Для мене кожна частинка , це окрема історія, яка, хоча i є частинкою книги, але має свій початок, розвиток , і кінець. 
9. Кіно в голові. – Книга в моїй головi це не текстовий , не аудіофайл, це картинки . Всю книгу цілому, і кожен фрагмент окремо, в мене в голові йде як справжнє кіно. Я лише підбираю слова, аби описати те, що бачу. 
10. Історія розвивається в процесі. – Часто буває , що накидаєш чернетку однією історією, а на виходi отримуєш зовсім іншу. До прикладу моя крайня ( ще дещо про себе – я забобонний :-)) історія “Капкан почуттів”. В чорновому варіанті, чаклун – чорнокнижник, перебив усіх хто зібрався на день Валентина, в будиночку біля Карпат. Не вступаючи в жодні розмови. 
 Я сподіваюся , вам було цікаво дещо дізнатися про мене))) 

Оригінал статті на Букнет: 10 фактів про мене

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"