З’явився тизер стрічки «Редакція», яку знімали на Херсонщині

З’явився тизер стрічки «Редакція», яку знімали на Херсонщині

В Україні представили перший тизер фільму «Редакція» режисера Романа Бондарчука. Про це повідомляється на сайті дистриб’юторської компанії «Артхаус Трафік». 

Світова прем’єра відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі у програмі Forum. Це сатирична комедія, знята на Херсонщині 2021 року. 

 

«Головний герой фільму — спраглий до справедливості ідеаліст Юра, який починає працювати в одній із газет на Херсонщині. Неочікувано для себе чоловік опиняється у вирі фейкових новин і корупційних схем, пов’язаних з виборами мера міста», — зазначають в «Артхаус Трафік».

 



 

«Редакція» — другий повнометражний ігровий фільм Романа Бондарчука. Його знімали у 2021 році на Херсонщині, як і попередню роботу Бондарчука — стрічку «Вулкан», за яку він здобув Шевченківську премію у 2019-му. Також Бондарчук відомий як артдиректор фестивалю Docudays UA. «Редакція» продовжує серію фільмів режисера, присвячених дослідженню Півдня України.

 

Головну роль у стрічці зіграв Дмитро Багненко — журналіст, який фільмував життя Херсону з перших днів російської окупації, а потім пішов у ЗСУ. 

 

 

Також у фільмі зіграли: 

  • актриса Римма Зюбіна («Люся інтерн», «Гніздо горлиці»);
  • кінорежисерка Жанна Озірна;
  • драматург Максим Курочкін;
  • актор Андрій Кирильчук, відомий за фільмом «Памфір»;
  • актор Василь Кухарський, який грав у стрічці «Максим Оса»;
  • режисер Олександр Шмаль;
  • журналіст Сергій Іванов та інші.

 

Стрічку «Редакція» знімали незадовго до повномасштабного вторгнення росії в Україну. Знімання відбувалися на Херсонщині, зокрема на тимчасово окупованих нині Олешківських пісках.

 

 

В український прокат фільм вийде восени 2024 року.

 

Як повідомлялося, з’явився трейлер фільму, знятого за мотивами повісті «Я, «Побєда» і Берлін» відомого музиканта, шоумена і продюсера Кузьми Скрябіна.

 

 

Світлини: «Артхаус Трафік»

Оригінал статті на Suspilne: З’явився тизер стрічки «Редакція», яку знімали на Херсонщині

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

В Україні запровадили механізм добровільної відмови від вченого звання

У Кабінеті міністрів затвердили постанову, що визначає механізм добровільної відмови від вченого звання. Її оприлюднили на вебпорталі органів виконавчої влади України.
До затвердження р

У Словаччині поет скоїв напад на прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо

Прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо поранили під час стрілянини перед Будинком культури у Гандлова, де проходило засідання уряду. Про це повідомив словацький новинний сайт Aktualit

Хто з українських письменників-класиків одягав вишиванки

Щороку в третій четвер травня українці святкують День вишиванки. Зараз вишита сорочка є невіддільним символом української ідентичності, котру українці одягають не лише на свята. Цікаво,

Із життя пішла канадська письменниця і нобелівська лавреатка Еліс Манро

У віці 92 років померла канадська письменниця, майстриня короткого оповідання, лавреатка Нобелівської премії з літератури-2013 Еліс Манро.
Еліс Манро народилася 10 липня 1939 року в Онт

Стало відомо, які книжки Україна представить на виставці у Польщі

Наприкінці травня в Палаці культури й науки у Варшаві відбудеться Міжнародний книжковий ярмарок, на якому Україна представить національний стенд і літературну програму. Про це повідомил

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"