Італія ухвалить новий закон про авторське право для захисту від піратства

Італія ухвалить новий закон про авторське право для захисту від піратства

У вересні в Італії набуде чинності закон, що запобігає незаконному розповсюдженню видань.

Рікардо Франко Леві, президент Італійської асоціації видавців (AIE), наголошує, що запровадження закону «про цифрову підробку є важливим кроком у боротьбі з явищем, яке загрожує індустрії культури та її працівникам».

 

«Ці нові закони спрощують судове переслідування злочинів, пов’язаних з авторським правом. Безперечність покарання тих, хто вчиняє злочини, і своєчасне втручання для припинення незаконного розповсюдження контенту, а також інформування громадськості про реальну шкоду, яку піратство завдає тим, хто живе культурою, є фундаментальними для захисту книжкової індустрії», — підсумовує Леві.

 

Згідно з дослідженням Ipsos за 2022 рік, проведеним на замовлення AIE, видавничий ринок Італії фіксує щорічну втрату обороту в розмірі 771 млн євро, що становить 31% від загального обсягу всього ринку, за винятком освітнього та експортного секторів.

 

Зростання книжкового піратства (друкованого, електронного та авдіо) відбулося під час пандемії. Agcom (Communications Assurance Authority) матиме повноваження «наказувати постачальникам послуг запобігати доступу до незаконно поширеного контенту». Своєю чергою, італійський Мінкульт займатиметься аспектом підвищення обізнаності та комунікації проти онлайн-піратства.

 

Згідно з даними 2020 року, через піратство італійські видавці щорічно втрачають € 528 мільйонів.

 

 

Джерело: ilsole24ore.com, rynek-ksiazki.pl

 

Чільне зображення: Getty Images

Оригінал статті на Suspilne: Італія ухвалить новий закон про авторське право для захисту від піратства

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"