Історія, яка зачепила мене…

Історія, яка зачепила мене…

Історія, яка зачепила мене…

Доброго дня, любі читачі! 

Головна героїня, щоб врятувати від голоду родину, їде на заробітки за кордон. А коли повертається, то виявляється чоловік забрав доньку і повернувся до своїх батьків… у село. Чи вдасться жінці знайти примирення з чоловіком? Чи доведеться через суд боротися за власну донечку? 

І як забрати дитину, якщо дівчинка любить обох батьків? Якщо обожнює дідуся та бабусю?   

А якщо притрусити це все гумором, то виходить цікава історія, яка кожного чогось навчить. 

 

У сюжеті на вас чекають:

#гумор та село

#протистояння характерів сильні почуття

#кохання і родина

 

Шматочок:

– А ти що тут, Машенька, забула? – чую солоденький голосок власного тестя. 

– За донькою приїхала, – видихаю. 

– За якою донькою? – озирається на мене свекруха. 

– За своєю…

– Оооо! – Сергій Олександрович нахиляє голову й метушливо починає потрошити рибу з відра. 

– Наче тобі її хтось віддасть, – сичить свекруха. 

– Тобто? – ставлю свою валізу. – Ви не віддасте мою власну дитину мені? 

– Значить, як була вона маленька, то ти поїхала за кордон шукати кращого життя, – просичала свекруха, хапаючи віника до рук. – А як дівчинку виростили, то диви! Матір знайшлася! Звичайно! Зараз краще вже дорослу дитину забирати. Не потрібно вночі не спати. Підгузки міняти. Вигодовувати її та купати. 

– Ви ж знаєте чому я поїхала за кордон, – рявкаю у відповідь, бо вони мене починали злити. Де Ярослав? Де моя дитина? 

– І чого? – подав голос свекор. 

– Бо сім’ю потрібно годувати, дитині купувати підгузки, – фиркаю, – а Ярослав просто сидів на канапі й палець об палець не вдарив.    

– То треба було сісти поряд, – повчає Сергій Олександрович. – Якби не було що їсти, то підвівся б твій Ярослав і пішов шукати гроші. 

– Тепер я це розумію, – буркаю у відповідь. 

– От і добре! – свекруха починає вимітати якесь сміття в мою сторону. – Скажемо так: житла в тебе немає. Роботи теж. Куди ти збираєшся дитину забирати? 

– Я… я заробила грошей і зможу купити житло…

– Ти спочатку купи, – свекруха з віником наближається все ближче. – Знайди роботу. Знайди для моєї кровиночки школу. А тоді поговоримо. Дитина – це не лялька! Не можна її забрати, посадити й вона сидітиме. Нею займатися потрібно. Годувати. Уроки робити. На якісь гуртки записувати. От виконаєш ці умови, а тоді поговоримо. А зараз… зараз їдь додому, Машенька! Їдь! З Богом, рідненька!

 

Це роман, що триматиме в полоні до останньої глави. Щойно головна героїня досягла якогось порозуміння, як з’являється нова проблема. Цей роман про біль та страх, про чесність, відданість, родину, самопожертву та, звісно, кохання.

 

“Зозуля”

 

Оригінал статті на Букнет: Історія, яка зачепила мене…

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"