Іноземці в Миколаєві. Тетяна Губська презентувала книгу-путівник

Іноземці в Миколаєві. Тетяна Губська презентувала книгу-путівник

22 липня в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї презентували книгу Тетяни Губської «Потомкам славных фамилий. Иностранцы в Николаеве». Видання про миколаївців іноземного походження, які брали участь у заснуванні та розвитку Миколаєва з кінця XVIII ст.

Про це повідомляє suspilne.media.

У книзі «Потомкам славных фамилий. Иностранцы в Николаеве» вперше згадують про миколаївців іноземного походження: адміралів, письменників, власників заводів, священників, лікарів, інженерів, музикантів тощо.

Іноземці в історії Миколаєва. Тетяна Губська презентувала книгу про містян іноземного погодження

«Ось така тека — тисяча прізвищ. Наші миколаївці, наші іноземці. Ну, це так збирала десь років тридцять. У мене все десь 30-35 років. Отак щось знайшла туди, туди. Шматочок є якийсь — туди його. Потім уся ця купа лягла на мій робочий стіл і почалась робота. Книга адресована дослідникам, краєзнавцям та всім любителям історії нашого краю», — розповідає Тетяна Губська.

Іноземці в історії Миколаєва. Тетяна Губська презентувала книгу про містян іноземного погодження
Тетяна Губська. Фото — Юлії Філімон

«Я окопний екскурсовод. Тобто фести, квести — це не для мене. До мене приїжджають люди. Звертаються: Тетяна Миколаївно, розкажіть про місто Миколаїв. Я проводжу іноземців дуже багато. Спаська вулиця – це взагалі консульська вулиця, розумієте. Там дев’ять будинків віцеконсулів: німецьких, бразильських, французьких, італійських. Людина з Італії приїжджає і в захваті, що є частинка батьківщини», — додає авторка.

Іноземці в історії Миколаєва. Тетяна Губська презентувала книгу про містян іноземного погодження

Книга видана в кінці 2019 на початку 2020 року. Її не презентували через карантинні обмеження. Друкувалася у видавництві Ірини Гудим.

Іноземці в історії Миколаєва. Тетяна Губська презентувала книгу про містян іноземного погодження
Авторка книги Тетяна Губська та видавчиня Ірина Гудим. Фото — Юлії Філімон

«Виникла ідея зробити короткий путівник. Обов’язково з англійським перекладом. Роман і Раїса Боженкови зробили дуже якісний переклад. Можна спокійно давати іноземцем читати. Це перша ластівка таких путівників, я думаю, що буде продовження», — говорить видавчиня Ірина Гудим.

Книга вийшла накладом в 100 примірників. Написана двома мовами – російською та англійською. Також Тетяна Губська працює над україномовною версією.

Фото — Юлії Філімон

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Іноземці в Миколаєві. Тетяна Губська презентувала книгу-путівник

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"