Ігор Павлюк отримав Швейцарську літературну премію

Ігор Павлюк отримав Швейцарську літературну премію

Письменник і науковець Ігор Павлюк став лавреатом Швейцарської літературної премії. Про це йдеться на сайті нагороди.

Ігор Павлюк отримав премію за книжку віршів «Артанія» («Arthania: Selected Poems»), що видало у 2020 році американське видавництво Dorrance Publishing Company, у перекладі Юрія Лазірка. Передмову до книги написав лауреат Нобелівської премії з літератури Мо Янь. Збірка отримала премію критиків, якою нагородять ще чотири книжки авторів з різних країн. Церемонію нагородження запланували на 25 вересня.

Швейцарська літературна премія − це нова міжнародна премія, яку заснували для об’єднання людей з усього світу, обміну емоціями та вдосконалення мовної культури. Цього року премією нагороджуватимуть вперше.

 

Асоціація Пегас Католіка − італійське культурне об’єднання, що організовує міжнародні події, серед яких літературна премія Citta di Cattolica, Міжнародна премія Мілана, Міжнародна літературна премія Монтефіоре, «Золотий відбір» у Сан-Марино, Швейцарська літературна премія.

 

Ігор Павлюк народився у 1967 році на Волині. Доктор наук із соціальних комунікацій, науковий співробітник Інституту літератури імені Шевченка Національної академії наук України у Києві, професор кафедри української преси Львівського національного університету імені Івана Франка. Учасник міжнародних літературних фестивалів, зустрічей у Грузії, Естонії, Росії, США, Білорусії, Польщі, Туреччині, Ірландії, Пакистані, Англії, Чехії, Німеччині, Італії. Лауреат Народної Шевченківської премії (Залізний Мамай), премії британського ПЕН-клубу та інших. Книжки віршів Ігоря Павлюка вийшли друком у перекладі за кордоном: США (2011), Росія (2012), Польща (2012), Англія (2013), Франція (2015).

 

Нагадаємо, нещодавно міжнародну літературну премію за поетичну збірку отримав Сергій ЖаданУ травні перекладачі збірки оповідань Оксани Забужко отримали премію AAUS (American Assoiciation for Ukrainian Studies).

 

Оригінал статті на Suspilne: Ігор Павлюк отримав Швейцарську літературну премію

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"