Івано-Франківськ: кошти з обласного бюджету — на книговидання

Івано-Франківськ: кошти з обласного бюджету — на книговидання

Напередодні 30-річниці Незалежності підтримали суспільно значущі видавничі проекти. Про це пише golos.com.ua.

З обласного бюджету області підтримають 27 проектів на публікацію суспільно важливих книг. Такий результат організованого управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації конкурсу. В ньому взяли участь вісім видавництв з Івано-Франківська, Львова, Чернівців та Косова, загалом із 47 пропозиціями.

Як повідомив начальник цього управління Володимир Джигіта, заявки приймали згідно з основними тематичними напрямами: «Художня література», «Історико-патріотична література. Краєзнавство», «Видання для дітей та юнацтва», «Довідкові та інформаційні видання», «Науково-популярні видання». Цьогоріч передбачено закупівлю видрукуваних книг до бібліотек області.

«Підтримка авторів та видавництв Івано-Франківщини — основне наше завдання, — акцентував Володимир Джигіта. — Цьогоріч фінансуємо видання творів світлої пам’яті лауреатів Національної премії ім. Т. Шевченка Степана Пушика і Василя Портяка, письменників-ювілярів Ярослава Ясіньського та Неоніли Стефурак, науковців Ольги Слоньовської, Степана Хороба, Миколи Лесюка, Володимира Качкана, Петра Сіреджука».

За результатами конкурсу фінансова підтримка також надійде на видання творів прикарпатських письменників Ольги Деркачової, Степана Процюка, Василя Шкургана, Марії Дзюби, Василя Карп’юка, Василя Шкургана, Дари Корній. Із обласного бюджету виділять кошти на друк творів класиків Леся Мартовича, Михайла Ломацького, дослідників народної творчості Михайла Буджака та Романа Киселюка. В цьому ж переліку — література на відзначення 30-річчя Незалежності, 150-річчя Василя Стефаника та Леся Мартовича, 130-річчя Євгена Коновальця.

Людмила СТРАЖНИК

Фото — Начальник управління Володимир Джигіта (пресслужба ОДА)

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Івано-Франківськ: кошти з обласного бюджету — на книговидання

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"