Європейська асоціація фестивалів засудила збройну агресію РФ

Європейська асоціація фестивалів засудила збройну агресію РФ

Європейська асоціація фестивалів (EFA) засудила збройну агресію російської федерації проти України та зупинила будь-яку співпрацю з державою-агресором. Про це асоціація повідомляє на своїй сторінці. 

«У цей час, коли народ України переживає найтемніші часи і багато хто змушений залишити своє життя, свою роботу та мистецтво, ми відчуваємо, що повинні припинити будь-яку співпрацю з РФ. Ми хочемо висловити нашу підтримку та солідарність з нашими українськими колегами, митцями, діячами культури та всіма, хто страждає у цій безглуздій війні», – зазначили у повідомленні.

 

«Наша сила полягає в нашому союзі та в нашому діалозі не тільки в «звичайні» часи, а й у важкі часи. У нашому різноманітті члени EFA єдині в нашому засудженні війни. Ми закликаємо до миру», – додали в асоціації. 

 

Європейська асоціація фестивалів – організація, що об’єднує сьогодні понад 100 фестивалів та фестивальних об’єднань із 40 країн світу.

 

Нагадаємо, що раніше комісія Європейського Союзу заявила, призупиняє співпрацю з російськими організаціями у галузі досліджень, науки та інновацій на знак підтримки України.

 

Крім того, низка міжнародних книжкових фестивалей теж відмовилася від співпраці з Росією. Зокрема, це  Лондонський, Франкфуртський, Тбіліський та Болонський книжковий ярмарки, Празький книжковий ярмарок і літературний фестиваль «Світ книги».

 

Оригінал статті на Suspilne: Європейська асоціація фестивалів засудила збройну агресію РФ

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"