Як допомогти постраждалим від обстрілу друкарні й видавництву

Як допомогти постраждалим від обстрілу друкарні й видавництву

Компанія «Фактор» відкрила збір коштів для допомоги постраждалим від ракетного обстрілу друкарні Factor Druk, скоєного росією напередодні. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила Юлія Орлова, генеральна директорка видавництва Vivat, що належить до холдингу «Фактор».

«Ми всі розчулені і зворушені такою хвилею підтримки команди типографії Фактор-друк і видавництва Vivat від читачів, авторів, партнерів, журналістів — як в Україні так і за її межами. Поширюйте і розповідайте про цю трагедію в Україні й закордоном; про те, як ворог нищить українську книгу та культуру, намагається зупинити розвиток нашої нації. Зараз важлива підтримка усього світу», — написала вона.

 

Реквізити збору за посиланням. Кошти спрямують на допомогу постраждалим і відновлення поліграфічних спроможностей.

 

Окрім того, Юлія Орлова закликала донатити на потреби Збройних сил України і продовжувати купувати українські книжки, оскільки на зруйнованій від обстрілу друкарні випускали книжки низки українських видавництв, а також підручники.

 

У своєму листі-зверненні Юлія Орлова закликала українську й міжнародної спільноти поширювати й розповідати про цю трагедію в Україні й за кордоном. «До усіх міжнародних медіа, дипломатичних служб, організацій та спільнот однодумців. Ми з вами є свідками нищення європейських цінностей та демонстрації низького рівня розвитку російського суспільства. Впевнені, що ця трагедія не залишить байдужим жодного жителя цивілізованого світу, адже ми усі вже бачили подібне: нищення книг веде до занепаду моралі у суспільстві. Розповсюджуйте цю інформацію, допомагайте Україні боротися!» — наголосила вона.

 

Іноземні колеги можуть підтримати видавництво так:

● припинити співпрацю з будь-якими російськими структурами;

● підвищувати обізнаність про російські злочини проти України, особливо ті, які
спрямовано проти української культурної спадщини;

● продовжувати спрямовувати пожертви медичним благодійним організаціям, які
підтримують постраждалих від конфлікту;

● продовжувати надсилати пожертви українській армії.

 

Через обстріл видавництво Vivat тимчасово не надсилатиме книжки зі складу, відправлення відновлять після завершення слідчих і рятувальних дій. Водночас доставка книжок із сайту Новою поштою до 8 червня коштуватиме 1 гривню.

 

Книголенд також підтримує видавництво, надаючи промокод  supportvivat, за яким можна замовити книжки Vivat з безкоштовною доставкою без обмеження по сумі. MEGOGO до кінця червня перераховуватиме видавництву 100% роялті з продажу авдіокнижок Vivat у мобільному застосунку.

 

 

Як відомо, росія скоїла масований ракетний удар по Основʼянському району Харкова, де розташована друкарня Factor Druk, 23 травня. Станом на зараз відомо про 7 загиблих і 22 постраждалих.

 

Чільне фото: ДСНС Харківщини

Оригінал статті на Suspilne: Як допомогти постраждалим від обстрілу друкарні й видавництву

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"