Як автору прокачувати свій скіл 

Як автору прокачувати свій скіл 

Як автору прокачувати свій скіл 

Кожен автор-початківець прагне писати якомога ліпше. Проте не завжди зрозуміло як саме можна навчитися цьому, адже збоку здається, що “легке перо” мають лишень щасливчики, поціловані Богом. Багатьом авторам часто заважає творити так званий “письменницький блок”.

Правило перше: постійно читай 

Краще за все звісно читати якісну літературу, перевірену часом. Окрім класиків варто цікавитися й новинками сучукрліту, підписуватися на блоги відомих акторів, слідкувати за колонками журналістів. 

Зараз у мене, на жаль, замало часу на читання книжок, тож я частенько нехтую цим правилом. Проте у школі та універі я дуже багато читала. І всім рекомендую, адже це певно найлегший та найцікавіший спосіб прокачати свій письменницький скіл. 

Правило друге: вчися у найкращих

Просунуті автори мають одну дуже гарну і корисну рису — вони люблять ділитися своїм досвідом. Тож не треба нехтувати цими знаннями. Особисто я раджу підписатися в телеграм на Клуб Анонімних Авторів, який створила українська письменниця Таїс Золотковська. Авторка регулярно публікує на своєму каналі корисні матеріали та вправи.

Бери звідусіль ідеї для вправного письма — адже сьогодні багато корисної інформації можна знайти в безкоштовному доступі. 

Правило третє: пиши регулярно

Майстри слова часто наголошують на тому, що дуже важливо постійно писати. Бажано навіть кожного дня влаштовувати собі години free writing. Вільне письмо або фрирайтинг  — це письмова техніка, яка допомагає увійти в творчий стан і поринути у вільний потік слів, мета якого — подолати бар’єри внутрішнього цензора і отримати доступ до прихованих в глибинах нашої душі знань та ідей. Спектр застосування цієї техніки дуже широкий — від розвитку креативності до подолання творчих блоків в літературній праці, і навіть зняття стресу.

Правило четверте: шукай своїх

На щастя, зараз існує багато класних груп за інтересами, і для авторів в тому числі. Пропоную тобі звернути увагу на Клуб Анонімних Авторів (можливо, він проходить у твоєму місті). У дружньому колі однодумців пишеться веселіше і продуктивніше. Випробувано на собі 😉

А які способи подолання письменницького блоку знаєте ви?

Оригінал статті на Букнет: Як автору прокачувати свій скіл 

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"