Які зарплати у видавничому бізнесі? – Читомо й Happy Monday презентували дослідження

Які зарплати у видавничому бізнесі? – Читомо й Happy Monday презентували дослідження

Найбільші зарплати у видавничій сфері в артдиректорів, а за ними, за рівнем зарплат, йдуть головні та випускові редактори, дизайнери та маркетологи. Про це свідчить анонімне опитування серед працівників галузі, яке провели кар’єрний портал і платформа професійного розвитку Happy Monday спільно з Читомо. 

 

За результатами опитування, середні заробітні плати на ринку коливаються від 6500 до 15500 грн/місяць залежно від спеціальності. Працевлаштування у видавничій сфері через гідний рівень праці відзначили лише 7% опитаних, але більшість мотивує можливість творчої самореалізації та прагнення розвивати культуру.

 

Також дослідження показало, що попри те, що у сфері переважають жінки, керівні посади частіше займають чоловіки, а теперішні директори видавництв працюють у сфері в середньому близько 10 років. Разом з тим, середній досвід роботи головних редакторів — 7 років.

Організатори опитування зазначають, що завдяки рейтингу роботодавці краще орієнтуватимуться, яку зарплату пропонувати кандидатам і теперішнім працівникам, спеціалісти зрозуміють, яку зарплату просити на співбесіді чи при підвищенні, а молоді спеціалісти та світчери зможуть оцінити свої фінансові перспективи у новій професії.

 

Завантажити повну версію дослідження можна за посиланням.

 

Happy Monday медіаплатформа для свідомого розвитку кар’єри та пошуку своїх компаній. Філософією порталу є посилення партнерства і прозорих взаємовідносин між шукачами та роботодавцями, тому для платформи важливо всебічно підтримувати ініціативи, спрямовані на посилення рівних можливостей, прозорості та відкритості ринку праці. 

 

Читомо — медіа про книгу в усіх її проявах і про осмислене читання як трамплін, інструмент для самоосвіти та реалізації. Наразі це — трендсетер українського книжкового ринку, найбільше українське медіа про книговидання країни й світу, якісна аналітика та ексклюзивні матеріали експертів-практиків, нові формати, інновації, експерименти в книговиданні й читанні, а також спільнота, яку об’єднує любов до текстів і візуальної культури.

 

Раніше Happy Monday розповідали про зарплати українських комунікаційниківдизайнерівHR-спеціалістів та фінансистів.

 

Як відомо, згідно з попередніми результатами дослідження Асоціації українських редакторів, понад третина опитаних редакторів (34,1 %) отримують заробітну платню за місяць у розмірі 5 – 10 тис. гривень.

 

Нагадаємо, що результати дослідження ініціативної групи «Перекладачі в Дії» та ГО «Український літературний центр» показали, що середній дохід українських книжкових перекладачів складає 8 тис. 684 грн на місяць.

Оригінал статті на Suspilne: Які зарплати у видавничому бізнесі? – Читомо й Happy Monday презентували дослідження

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"