Юлія Бережко-Камінська презентувала в Ірпені свою книжку «Гравітація слова» (відео)

Юлія Бережко-Камінська презентувала в Ірпені свою книжку «Гравітація слова» (відео)

Юлія Бережко-Камінська, письменниця, членкиня Національної спілки письменників України:

«Він казав, не плачте за мною. Я нікуди не зникну, смерті немає. Я буду в іншому просторі. Я думаю, що він сьогодні тут з нами».

Із таких слів розпочала свій творчий вечір відома українська письменниця Юлія Бережко-Камінська. Його мисткиня присвятила своєму близькому другові – фотографу Володимиру Шилову. Він довгий час жив і працював в Ірпені, а потім — у передмісті Чикаго. Чоловік несподівано відійшов у засвіти 22 березня.

Увечері цього ж дня, в Ірпінській міській бібліотеці Юлія Бережко-Камінська презентувала свою нову книжку поезій «Гравітація слова». Її письменниця читала разом із гостями.

Марія Кочур, актриса театру та кіно:

«Ні листка вже не лишилося, ні осені, що правдою і неправдою передзимні вигравала дні».

«Гравітація слова» – восьма книжка поезій письменниці. У ній гармонійно поєдналися сум і радість. Вона – про рід і пошук себе, кохання та розлуку, мрії і розчарування. Письменниця дивом встигла запустити книгу в друк за два дні до початку повномасштабної війни в Україні. Збірка вже встигла побувати у Польщі, Німеччині та Франції. Ірпінь став першим українським містом в якому Бережко-Камінська презентувала її.

Богдан-Любомир Притула, письменник:

«Сьогодні я занурився в таку більше сентиментальну поезію. Дуже важливий жанр на сьогодні, оскільки це є таким іntermezzo в часи війни, тому що ми можемо відволіктися від буденних обстрілів, напруги і поринути у світ образів такої елегійної поезії».

Оксана Бобечко, мешканка Ірпеня:

«Як вона гостро сприймає всі ситуації життєві. І як вона вміє це передати, особливо своїм читанням. Це було неймовірно!».

Окрему частину вечора Юлія Бережко-Камінська присвятила сьогоденню. Письменниця зізнається, не любить писати про війну, але мусить, бо це вже – невід’ємна частина всіх нас.

Юлія Бережко-Камінська, письменниця, членкиня Національної спілки письменників України:

«Оголошена повітряна тривога сповіщає – ранок. Світає, край неба палає».

Провести творчий вечір та презентувати «Гравітацію слова» письменниці допомогли друзі-театрали – очільник театральної спільноти «DSP» Алекс Боровенський та акторка Анна Рей.

Анна Шелест-Рей, акторка театральної спільноти «DSP»:

«Для мене дуже велика честь тут бути. І велика радість бути частиною цього і мати можливість зачитати вірші разом із авторкою, яка просто неможлива».

Алекс Боровенський, театральний режисер, очільник театральної спільноти «DSP»:

«Як тримати силу, волю й фарби життя. І от Юлії Бережко-Камінській це вдається в цій книжці, тому відчуття дуже світлі. Дуже хочеться зараз, знаєте, якби пішов дощ, стрибати по калюжах, dancing in the rain. Тільки дощу немає, але я думаю, в Ірпені це швидко!».

По завершенню заходу всі охочі могли сфотографуватися, обмінятися посмішками та придбати збірку поезій «Гравітація слова» з автографом авторки. Всі присутні, як і сама письменниця залишала бібліотеку натхненною.

Юлія Бережко-Камінська, письменниця, членкиня Національної спілки письменників України:

«Попередні мої книжки наповнені Ірпенем, в цій книжці теж відгукується і в наступній він теж згадується. Я сюди приїжджала за натхненням і творчістю, і зустрічами з людьми, яких я люблю».

itvua.tv

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Юлія Бережко-Камінська презентувала в Ірпені свою книжку «Гравітація слова» (відео)

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"