Школа молодого автора 2.0. Просування в соцмережах

Школа молодого автора 2.0. Просування в соцмережах

Школа молодого автора 2.0. Просування в соцмережах

Можливо, ці поради будуть комусь корисними. Досить тривалий час я вивчала рекомендації спеціалістів, перевіряла їхню ефективність, експериментувала.

Якщо ви тільки починаєте “просувати” себе, як письменник,  потрібно буде чимало попрацювати.

“Група підтримки” сама до вас не прийде. Звичайно, можна підключити друзів чи родичів, або створити ботів, які імітуватимуть активність на сторінці. Але ж для вас головне  не кількість лайків, а те, скільки людей перейде на сайт і прочитає вашу книгу. Тому потрібно приваблювати реальних людей. До того ж, брати вашу цільову аудиторію – тобто, саме той контингент читачів, яким будуть цікаві ваші твори ( і за віком, і за статтю, і за мовою спілкування). 

Перше. що варто зробити – розмістити на Букнеті посилання на свої сторінки в соцмережах, написати блог, у якому запросити читачів приєднуватися до них. Але до цього ви вже маєте якось оформити сторінки, хоч трохи наповнити цікавим контентом. 

Можна попроситися в друзі в соцмережах до своїх активних читачів, заходити на їхні сторінки, коментувати пости. Це буде дуже приємно людям, а ще вашою особистістю можуть зацікавитися “друзі друзів” і так далі. Але, на мою думку, не потрібно писати в приват і запрошувати читати свої книги – це зайве і сприймається як спам. Також коментарі мають стосуватися того, про що пише людина на сторінці, а не так. щоб під якоюсь історією друга ви кидаєте рекламу своєї книги. Коли ця людина зайде на вашу сторінку – там побачить ваші твори. Тож не випереджайте події.

Можна, до прикладу, стежити за сторінкою Букнету в Фейсбук і пропонувати дружбу читачам, які на ній спілкуються, або ставлять “лайки” дописам. Але знову ж таки робити це ненав’язливо.  Або підписатися на сторінку вашого колеги, який працює у тому ж жанрі – спілкуватися там, знайомитися з потенційними читачами. І колезі приємно, і вам користь, і потім можна буде ненав’язливо один одного прорекламувати. 

Ще можна збудувати “соціальний місток” – зайти на сторінку людини, яка лайкнула ваш пост або прокоментувала, і теж лайкнути її дописи чи залишити коментар.

Звичайно, це потребує чимало вільного часу, але так у вас назбирається жива і активна аудиторія, а не “мертві душі”.

А як ви шукаєте нових читачів? Діліться секретами 🙂

Оригінал статті на Букнет: Школа молодого автора 2.0. Просування в соцмережах

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"