Чому мої книжки не читають?!

Чому мої книжки не читають?!

Чому мої книжки не читають?!

Одним усе, а іншим нічого. Хтось купається в статистиці прочитань, а хтось і хвильки уваги не бачить. А перші ще й хизуються своїми досягненнями… Це несправедливо стосовно таланту. Де справедливість?

Я сів на березі Дніпра й завів розмову з Всесвітом. Скаржився йому, а він не чув. І тоді я усвідомив, що у Нього немає часу на мене. Він керує всім і витрачати дорогоцінний час на скарги якогось безіменного сценариста Він не буде. Не буде потакати моїм страхам залишитися на краю історії безіменним пам’ятником та дерев’яним будиночком в ямі глибиною 2 метри.

Всесвіт нагороджує сміливців, Він дає нам все, для виконання наших матеріальних та нематеріальних бажань і не бере жодної плати за це. І в цьому справедливість.

Ті люди, які здавалися мені безсовісними покидьками, виявилися не безсовісними у більшості випадків і не покидьками у ще більшій кількості випадків. Вони були сміливцями, які не побоялися виконувати свої бажання. І серед цих людей знайшлися і мерзотники, які керуються лише бажанням влади, жадобою та іншим матеріальним “добром”.

І я все ще скаржився Всесвіту, що Він не справедливий, коли дає змогу мерзотникам здійснювати свої бажання. І знову я отримав відповідь, що це від мого страху стати тим мерзотником, що здійснює свої бажання. Адже я вірив і досі вірю, що людина керується добром впродовж життя. Дехто піддається спокусі й спирається на свою темну частинку.

Сьогодні я сиджу тут і дивлюся на цифри вподобайок та доданих бібліотек, згадуючи сцену з фільму «Брюс Всемогутній», коли Брюс у виконанні Джима Керрі відповідає на запити-молитви і який він був заклопотаний цим завданням. Ім’я моєму Всесвіту — Брюс. Я бачу коментарі та кількість підписників як результат мого діалогу з Брюсом та відсутність страху попросити у нього успіху.

Брюс не скидав смс-ку всім цим людям, щоб вони прочитали мою книжку, ні, Він дав мені вудку у вигляді таланту і сказав працюй. А міг би допустити помилку і дати мені водку, в якій я б тонув, а страх продемонструвати себе не дав би вибратися на берег.

Не дивлячись на мою довіру Брюсу та наші тісні стосунки, мене все ж беруть сумніви й страх самотніми вечорами, а в шелесті листя за вікном я чую відповідь: «Не бійся і буде більше».

 

Заглядайте на конкурсне оповідання «Суддя в смартфоні», де справедливість лише умовність в руках мерзотників.

 

Також не забувайте про фантастичний бойовик «Сектори 2134», де потужні корпорації намагаються вбити у двох прекрасних людях мрії та бажання, а вони ледь виживають та волочать ноги до фіналу.

Ставте вподобайки та підписуйтеся, нагороджуйте та коментуйте.

 

P.S. яка ваша життєва філософія? що змушує вас йти вперед, ігноруючи несправедливість? що змушує не боятися поразок та перемог? нумо в коментарі;)

 

Дякую за увагу;)

Оригінал статті на Букнет: Чому мої книжки не читають?!

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"