Цьогоріч “Золотий хрін” не номінував жодного невдалого опису сексуальної сцени

Цьогоріч “Золотий хрін” не номінував жодного невдалого опису сексуальної сцени

У 2021 році на відзнаку за найгірший опис сексуальної сцени в художніх текстах сучасної української літератури “Золотий хрін” не номінували жодного тексту. Про це повідомили на офіційній фейсбук-сторінці премії, пише Читомо.

“Друзі, Золотий хрін має для вас погану новину: протягом 2021 року в сучукрліті не з’явилося текстів, гідних позмагатися за цю високу нагороду!

З іншого боку, ця новина гарна: секс у текстах сучукрліту суттєво покращився і цьогоріч не справляв враження недолугого, смішного чи невиправдано брутального”, — пишуть організатори премії.

Також у дописі вони зауважили, що в Британії цьогоріч також не присудили подібної щорічної нагороди “Bad sex in the fiction award”. За словами організаторів “Золотого хрону”, це свідчить про “покращення сексу в літературі по всьому світу”.

Минулого року “Bad sex in the fiction award” за рішенням організаторів не вручали через “надлишок негативу у 2020 році й без новин про поганий секс”.

Що відомо

“Золотий хрін” — щорічна відзнака за найгірший (недоречний, брутальний, позбавлений смаку) опис сексуальної сцени в художніх текстах сучасної української літератури, створена за аналогом британської премії.

До участі в конкурсі подаються вперше опубліковані тексти, що вийшли друком протягом поточного року, у будь-якому жанрі поезії, прози чи драми. Нагороджують “хроном” не лише авторів прози, а й поетів та драматургів.

Нагородою є хрін звичайний (Armoracia rusticana P.G. Gaertn., B. Mey. & Scherb) — багаторічна трав’яна рослина з родини хрестоцвітих. Хрін вручається під час церемонії.

До журі входять:

  • Таня Микитенко, журналістка, блогерка, засновниця проєкт “Рагу.лі”;
  • Юрій Володарський, літературний критик;
  • Тетяна Трофименко, дослідниця літератури, критикеса;
  • Андрій Дрозда, журналіст, літературний критик.

Відзнаку за найгірший опис сексуальної сцени в художніх текстах сучасної української літератури у 2020 році отримав Андрій Любка за роман “МУР”, 2019-го — Василь Слапчук за “Роман & Роман”, 2018-го року лавреаткою премії стала Люко Дашвар за роман “Ініціація”, а 2017-го відзнаку отримав Любко Дереш за сцену у книжці “Спустошення”.

Оригінал статті на Читомо: Цьогоріч “Золотий хрін” не номінував жодного невдалого опису сексуальної сцени

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"