Х Книжковий Арсенал змінює дати проведення

Х Книжковий Арсенал змінює дати проведення

У зв’язку із тривалим зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу у Києві та продовженням локдауну в регіоні, організатори Міжнародного літературного фестивалю «Книжковий Арсенал» вирішили змінити дати його проведення цього року. З травня Книжковий Арсенал перенесено на 23-27 червня.

 

«Вчора було подовжено локдаун і ми розуміємо, що дата його закінчення може виявитись неостаточною – ситуація з ковідом загрозлива. Планувати таку велику подію при такій несталості неможливо. Ми розуміємо, що у нас є два варіанти – вже зараз скасувати Книжковий Арсенал цього року наживо або зробити спробу врятувати фестиваль. Ми обираємо другий пункт», – зазначила директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

 



 

Водночас, як підкреслила очільниця Мистецького Арсеналу, лишається ризик того, що фестиваль буде скасовано.

 

У червні фестиваль збереже свій гібридний формат: книжковий ярмарок, події кураторських програм, нагородження переможців конкурсів «Найкращий книжковий дизайн» та «Антитвір» відбудуться наживо в Мистецькому арсеналі. Частина цих подій складе також онлайн-програму Книжкового Арсеналу, яку можна буде подивитись з будь-якого куточка світу. Дистанційно відбудуться програми професійного розвитку видавничого бізнесу, зокрема і «Література на експорт», що спрямована на збільшення перекладів української літератури закордоном.

 

Координаторка Книжкового Арсеналу Юлія Козловець підкреслила, що команда фестивалю діятиме в межах попередньо відібраних ідей та зафіксованих домовленостей. Усім учасникам будуть розіслані індивідуальні листи з проханням перевірити усі аспекти щодо майбутніх подій.

 

Квитки на Книжковий Арсенал продаватимуться виключно онлайн. Фестиваль передбачає послотну відвідуваність – купити квиток можна буде лише на певний слот і зайти на Книжковий Арсенал тільки в час, передбачений певним слотом. Це допоможе уникнути черг і небезпечного скупчення людей.

 

Про старт продажу квитків, а також програму Х Книжкового Арсеналу буде оголошено додатково.

 

Фокус-темою цьогорічного фестивалю стануть «оптимісти скептики», яку куруватиме літературознавець Ростислав Семків.

 

Як відомо, Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал засновано і проводиться Мистецьким арсеналом з 2011 року. Щороку він збирає понад 100 іноземних гостей, більш як 200 видавців та культурних інституцій, понад 55 тисяч відвідувачів.

 

2019 року Книжковий Арсенал у Лондоні отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу».

 

Нагадаємо, 2020 року, як і більшість всеукраїнських та міжнародних заходів, Книжковий Арсенал був перенесений, проте частина заходів відбулася онлайн.

Оригінал статті на Suspilne: Х Книжковий Арсенал змінює дати проведення

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"