Хто автор? 6

Хто автор? 6

Хто автор? 6

І знову всі привіт))) Любі читачі та автори, запрошуємо Вас взяти участь у нашому марафоні «Хто автор?». 

 

Хто автор цього уривочка:

Дзеркало. У нім я себе не впізнаю. Нездатна на це, просто приростаю до паркету, наче от-от випущу ще гілки, а з них плоди. Тільки перед цим ще позеленію, бо картинка переді мною – фантазія схиблених творчих людей. Якщо їх ще можна назвати “схибленими”, а не гірше…
Дві вуглинки в очах, що мерехтять гарячим світлом, стерли межі зіниць і розтікаються всіма білками. Чорнява з вогником поширюється наче акварельна фарба під водою, чхаючи на контури, виведені гострим олівцем. На волоссі самостійно крутиться й плететься віночок. Не тямлю, з чого і звідки він, проте червоне забарвлення стебла на кінцях голочок змінювалися фіолетовим. Лише на мить я згідна асоціювати це зі сходом сонця. А далі жах росте із колючками. Схожість між найбільшою яскравою зіркою і мною зростає.
-Що за маячня? – запитую саму себе я, нібито задзеркальна особа здатна відповісти. Тут же заспокоюю себе тим, що обличчя навпроти повторює мою міміку, а не посміхається, хмуриться, регоче, врешті-решт. Це б інакше коса за нервовою системою прийшла і не повернулася назад.

– Я просто не виспалася. І на роботі колеги нервові, теж дещо переймалася за новий проєкт. Це лише уява, крапка, – самонавіювання має спрацювати. Воно вже не раз діяло, тому сьогодні згодиться. Може, взагалі, випити щось міцненьке?
В пошуках бажаного “міцного”, вештаюся невеличкою кухнею, тобто її шафками. Якщо у спальні увімкнена лише лампа на тумбочці, то тут люстра хай працює. Серце й так не на місці, а телефоном світити не збираюся, розіб’ю ще.
-Нарешті, – витягую пляшку домашнього вина з-за пакетів з макаронами. – Тепер би налити в що, – оглядаю кімнату та намагаюся згадати місцезнаходження коробки з келихами. – Над витяжкою, певно.
Беру свій стакан, ставлю його на стіл, а сама поки роздумую, як розібратися з корком. Штопор теж казна-куди закотився, востаннє вимучений на Новий рік. Як тільки знаходжу і те, позбуваюся перешкоди для релаксу. Наливаю, закриваю, проте ледь не відпускаю налите з рук:на газовій плиті блакитні круги.
-Не зрозуміла, – придивляюся до цієї самої плитки і пригадую, як користувалася нею вранці. – Все на нулі.
А полум’я водянисте ж то горить…

 

Ну що, впізнали автора?

Ось варіанти:

ЛІЛІТ НАВІ

НІКА ЄНЖЕЛЬ

КРИСТИНА АСЕЦЬКА

ТЕТЯНА КОТИЛО

 

Оригінал статті на Букнет: Хто автор? 6

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"