Фотокнижку про Одесу включили до списку найкращих видань року від «Time»

Фотокнижку про Одесу включили до списку найкращих видань року від «Time»

Американський журнал Time оприлюднив перелік із двадцяти найкращих фотовидань 2022 року. До списку потрапила книжка «Одеса» Єлени Ємчук — американської фотографки та художниці українського походження.

Фотокнижка вийшла восени у британському видавництві GOST Books.

 

«Одеса Олени Ємчук розповідає про любов фотографки до українського портового міста, його мешканців та їхнього духу. Уродженка України, Ємчук зосереджується на молоді міста з інтимним подивом у цьому масиві робіт, який включає фотографії, зроблені нею з 2014 по 2019 роки під час анексії Криму росією. Портрети молодих одеситів у військовому спорядженні сплітаються в образи молодості, що веде романтику, радість і біль. Вони демонструють і силу, і ностальгію мешканців міста. У супроводі арештантської поезії Іллі Камінського Одеса з ніжністю та турботою вшановує стійкість українського народу», — зазначають у Time.

 

 

«Я закінчила проєкт у 2019-му і збиралася випустити його наступного року. Але тоді стався ковід. Улітку 2021-го ми вирішили, що книга з’явиться наступної весни. Але мені навіть у найгіршому жахітті не могло наснитися, що вона вийде друком у розпал повномасштабного вторгнення. До лютого я не уявляла, що така війна взагалі можлива», — розповіла Ємчук для Bird in Flight.

 

Єлена Ємчук — американська фотографка та художниця українського походження. Вивчала мистецтво в університеті Парсонс у Нью-Йорку та фотографію у Центрі мистецтв у Пасадені. Працювала з The New Yorker, The New York Times, Another, ID, Vogue. Авторка обкладинки польського Vogue на підтримку України.

 

Родина Єлени виїхала з СРСР до США, коли їй було одинадцять. На початку 2000-х Ємчук стала приїздити до України й знімати батьківщину. У 2011 році фотографка опублікувала свою першу книжку «Гідропарк», зняту в Києві.

 

Нагадаємо, 2 українські фотобуки увійшли до шортлиста премії Photo–Aperture PhotoBook Awards.

 

 

Зображення: Time

Оригінал статті на Suspilne: Фотокнижку про Одесу включили до списку найкращих видань року від «Time»

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"