Флешмоб “Перше знайомство”

Флешмоб “Перше знайомство”

Флешмоб “Перше знайомство”

Нещодавно стартував флешмоб від Мар’яни Долі “Перше знайомство”. Хотілося запропонувати уривок першого знайомства Марини з Ігорем з книги “Дівчина з полонини”.

Раптом думки стали тривожні, бо за нею їхав великий, чорний джип. Таких у Смодні ні в кого не було, тому Марина пришвидшила кроки. Серце геть зірвалось з місця, коли авто все одно їхало позаду підлаштовуючись під ритм дівчини.
—  Гей, кралю! Підвести?
Дівчина обернулася. З вікна висунули голову декілька молодих чоловіків.
— Дякую, я вже прийшла.
Дівчина йшла неасфальтованою вулицею, де з усіх боків були старенькі та нові будиночки.
— А звати тебе як? — запитав вже інший голос.
На цей раз дівчина не оберталася.
— Ксеня — збрехала.
— Та це ж гуцулка Ксеня! — вигукнув один з них.
Хлопці засміялися.
Нарешті Марина підійшла до своїх воріт і мерщій побігла до будинку. Зупинилася біля дверцят, рожевий рюкзак з плечей дістала та на землю поклала.
Авто зупинилось і хлопці вийшли назовні.
— Гей, чи не від нас тікаєш? — зареготав один з них.
Дівчина не дивилась. Рукою шукала в рюкзаку ключі, а в грудях гуло і заважало дихати. Здавалося, що тут і помре від страху. Мамка давно казала, що по селах їздять дорогі авто і дівчат гарних у рабство викрадають. Ніколи з таким не стикалася. Думала, що в Смодну такі не приїжджають, бо ж у місті дівчата гарніші.
— Ти глуха? — питає хтось з чоловіків.
Раптом дівчина почула дзенькіт і все-таки схопила ключі. Обертаючись помітила, як один з чоловіків відкрив хвіртку і направився до неї. В останній момент дівчина встромила ключ в замок і чкурнула в будинок. Там вже у сінях закрилася на гачок і замок.

У двері голосно постукали.
— Гуцулко Ксеню, дай хоч води напитися.
— Дзуськи, — мовила голосно, — Не треба було без запрошення у двір заходити.
— А ти ще огризаєшся?
В голосі незнайомця вже відчувалась злість.
— Ще по пиці дати можу.
Марина почула не зовсім тутешню лайку і побігла в прихожу, аби у вікно глянути. Здалося ніби чула кроки.

Читати книгу “Дівчина з полонини”

З любов’ю Мартін Штарк! 

Оригінал статті на Букнет: Флешмоб “Перше знайомство”

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"