Флешмоб “Літературне дежавю”

Флешмоб “Літературне дежавю”

Флешмоб “Літературне дежавю”

Шановні читачі, трішки запізно вирішила приєднатися до флешмобу колеги Мар’яни Долі “Літературне дежавю”, оскільки довго думала який же уривок і з якого твору взяти:) Усе-таки знайшла все потрібне для флешмобу, а тепер залишається Вам лише вгадати з якою книгою є схожі моменти, що описані нижче;)  Дам підказку: назва того літературного твору не раз була згадана в новелі;)

Уривок із новели “Де хмари співають”:

 

“Ох, небеса! Якби я вміла ще й вірші писати, то б усі мої поезії вже були б про вас!

 Так, досить балакати, час уже політати! 

 Оскільки розминка в мене вже була, тому розвертаюся в горизонтальній площині на триста шістдесят градусів і роблю простий віраж. І так тричі, а тоді набираю висоту. Перший етап, тобто введення, – виконаний, приступаю до прямолінійної ділянки. Готово. Ну а зараз висновок і поворот на вертикалі під кутом дев’яносто градусів, тобто пікірую. Тепер прямолінійно знижуюся. 

 Холодне повітря б’є в обличчя, а волосся позаду майорить, немов прапор. Як я виглядаю збоку? Не дуже смішно? 

 Ой, там попереду маленька хмаринка якраз на моєму шляху й трішки більша за мене. Сповільнюся й розправлю крила і руки, та й пролітаю крізь неї. Обертаюся й переконуюся, що пробила її і там залишився отвір у формі тіла ангела. Те, що й треба було. Радості немає меж, бо завжди хотіла це зробити й ось випала така прекрасна нагода.

 Щодо нагод, думаю, що скоро матиму змогу політати навколо веселки й крізь неї, а також погратися, як із хмаринкою. Де ж ти, веселко?

 Що там у нас далі? Ах, так, «Бочка»! Обертаюся й роблю повільні, потрійні, горизонтальні повороти. Можна було й швидкі, але не впевнена, чи мене не знудить під час фігури. Не треба було наминати кексики перед сном.

 Розвертаюся на невеликій швидкості навколо себе. «Чакра Флорова» – виконано. Ще можна декілька разів її повторити, бо одного мені замало. До речі, ця фігура нагадує мертву петлю, проте остання виконується на великій швидкості і є небезпечною.

 «Штопор». Багато пілотів загинули, коли намагалися вийти з цього зигзагу, але я все одної її роблю. Починаю повільно йти на зниження зигзагом. Ух, аж голова закрутилася.

 Напевно, вас цікавить те, чи зустрічалася я вже з літаками. Моя відповідь така: ні, зустрічі з літаками ще не було й, думаю, не буде (ось чого-чого, а цього точно мені не потрібно). А ось щодо птахів, то так. На щастя, я встигала їх помітити першою і спокійно розвернутися, щоб не зустрітися головою до голови.

 Нарешті мій улюблений Імельман! Вертикально піднімаюся вгору, а тоді роблю напів бочку у верхній частині. Готово! Ой, ще хочу повторити. Не буду марнувати час, адже він іще потрібен, щоб щось нове попробува!

«Ти вільний бути самим собою, тут і зараз, і ніщо не може тобі завадити»”.

 

Чекатиму на Ваші здогадки-відповіді.

P.S. Нове оповідання «Цуцик» зі збірки дитячих оповідань “Дивосвіт” уже давно опубліковане:)

З любов’ю,
Умираючий Лебідь 

Оригінал статті на Букнет: Флешмоб “Літературне дежавю”

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"