Фестиваль Bouquet Kyiv Stage 2021 оголосив дати проведення та імена кураторів

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage 2021 оголосив дати проведення та імена кураторів

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage 2021 оголосив дати проведення та імена кураторів. Подія відбудеться з 27 серпня по 2 вересня. Цьогорічна програма охоплює музику, кіно, театр, літературу, візуальне мистецтво і вперше — фешн та балет.

За словами організаторів, Bouquet Kyiv Stage 2021 — це фестиваль про майбутнє.

“Саме мистецтво володіє даром відчувати майбутнє, бути його передвісником, передавати майбутнє через мистецькі форми. Джерелом осмислення нашого минулого стане Софія Київська: знакове місце для нашої історії і нашої країни — “початок всіх початків” – і місце проведення фестивалю”, – йдеться в повідомленні.

Вони обіцяють об’єднати нашу історію з сучасністю, з’єднувати різні жанри і стилі мистецтва та наповнити сакральний музейний простір сучасним життям.

Як повідомляє nv.ua, кураторами фестивальних напрямків стануть Люба Морозова (музична програма), Тетяна Волошина (візуальна програма), Євгеній Стасіневич (літературна програма), Андрій Різоль, Володимир Войтенко (кінопрограма), Тамара Трунова (театральна програма) та Тамара Романова (інтерактивна програма).

Музична програма

Першою подією фестивалю стане відкриття виставки “Катарсис”, яке відбудеться 10 серпня. Експозиція об’єднає дерев’яні скульптури Йогана-Георга Пінзеля, його учня Францишека Олендського і сучасного митця Олександра Животкова.

З 27 серпня повна програма фестивалю розпочнеться з музичного проекту “Пінзель – Животков. Поєднані музикою”, приуроченого до виставки “Катарсис”.

“Глядачі побачать роботи з дерева барокового Пінзеля і сучасного Животкова і те, як дерево перетворюється на щось абсолютно протилежне до себе – на щось надзвичайно пластичне, з повітряною фактурою.

І такою ж повітряною буде музика – улюблений багатьма дитячий хор “Щедрик” разом з електронікою від Антона Дегтярьова”, – розповіла Любов Морозова.

Запланований також перформанс “Босоногі Боги” на музику Сергія Пілютікова, присвячений художнику Олександру Дубовику, який цього року святкує своє 90-річчя.

Майстерне міксування минулого і сучасного – визначальна риса цьогорічної програми, яка присутня в усіх представлених напрямах – музичному, візуальному, театральному, кіно, літературному та дитячому.

Так, у програмі буде представлено музику Валентина Сильвестрова на тексти дантівського “Раю” в рамках проєкту “Tribute to Dante”.

Серед прем’єр фестивалю – аудіовізуальний проект Алли Загайкевич “Місто”, який досліджує київський футуризм 20-х років і поєднує в собі електроніку з відеоартом.

Серед іноземних гостей: всесвітньовідомий ізраїльський мандолініст Аві Авіталь, який вперше в Україні виконає твір для мандоліни з оркестром; популярний польський гурт Andrzej Jagodzinski Trio, який гратиме Шопена в неймовірній джазовій обробці, та французький джазовий колектив Remi Panossian Trio, який є взірцем виконання вишуканого європейського джазу. У програмі концерт віртуозного та неординарного норвезького піаніста Акселя Кольстада, який також презентує програму для дітей. Загалом заплановано близько 20 концертів українських й іноземних музикантів.

Кінопрограма

Потужною складовою фестивалю стане “Кінобукет”.

“Ми покажемо понад 50 стрічок – за 30 років незалежності України. Щодня можна буде переглянути кінобукети від знаних українських кінофестивалів та найкращі українські фільми, починаючи з 1990-х, які прозвучали не лише в Україні, а у світі”, – розповів Володимир Войтенко, програмний директор кінопрограми.

Літературна програма

Вона складатиметься з шести подій. “Чотири з п’яти розмов присвячені окремим підвидам літератури і літпроцесу як такого. Це поезія, репортажистика, література про війну й екстремальні досвіди довкола неї і нон-фікшн. Ще будуть Дантівські читання – акторки різного віку читатимуть уривки з нового перекладу “Божественної комедії”, який зробив Максим Стріха. Він же прочитає лекцію, присвячену “Раю”, – розповідає Євгеній Стасіневич, куратор літературної програми.

Серед учасників літпрограми – Олег Сенцов, Тамара Горіха Зерня, Петро Яценко, Катріна Хаддад, Олена Герасим’юк, Остап Сливинський, Наталка Гуменюк, Марічка Паплаускайте та інші.

Театральна та інші програми

На фестивалі відбудеться прем’єра вистави Тамари Трунової “Говорить Софія”, яка трансформується в інтерактивні екскурсії. Учасниками цих екскурсій можна стати щодня впродовж фестивалю.

Також фестиваль підготував велику дитячу програму, яка охоплює різні види мистецтв: кіно, театр, літературу, музику, образотворче мистецтво для дітей різного віку.

Для літніх людей у програмі є проєкт від аматорського театру “Ще не вечір”.

Відбудуться і традиційні бесіди під двохсотрічним ясенем у саду Софії Київської, які щороку проводить співзасновник Bouquet Kyiv Stage Євгеній Уткін.

Серед нових напрямів фестивалю – балет “Дзеркало” на музику Вікторії Польової і фешн-перформанс від Федора Возіанова “Заручена з часом”, який стане завершальним акордом цьогорічного Bouquet Kyiv Stage.

Засновники фестивалю позиціюють його як подарунок місту, тож вхід на всі події є безкоштовним, потрібно лише сплатити вхідний квиток на територію музею “Софія Київська”.

Що відомо

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage започаткований культурним центром “Дом Майстер Клас” у 2018 році. Проходить в останні дні літа в саду Національного заповідника Софія Київська. Поєднує різні напрямки мистецтва: музику, візуальне мистецтво, кіно, театр, літературу тощо. Вхід на усі події є вільним.

Оригінал статті на Читомо: Фестиваль Bouquet Kyiv Stage 2021 оголосив дати проведення та імена кураторів

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"