У 28-му Львівському BookForum візьмуть участь чотири поети Західної Європи

У 28-му Львівському BookForum візьмуть участь чотири поети Західної Європи

28-й Львівський міжнародний BookForum оголосили імена чотирьох сучасних поетів з Європи, які цього року візьмуть участь в форумі. Про це організатори повідомили на своєму офіційному сайті.

“Ці визначні поети сьогодення, а також інтелектуали, письменники, громадські та культурні діячі зберуться на 28 Bookforum, щоб обговорити найгостріші питання сьогодення”, – повідомляють організатори.

Список поетів:

  • Йоланда Аврора Бом Рамірес, шведська перекладачка. Її поетична збірка під назвою “Ікона” присвячена руйнуванню стереотипних ідеалів, гендерних ролей і колабораціонізму.
У 28 BookForum візьмуть участь поети Західної Європи

Йоланда Аврора Бом Рамірес

  • Адам Горовітц, британський журналіст і редактор. Його вірші розповідають про життєві втрати, кохання, радість, горе, прийняття, спогади і сум. За повідомленням організаторів, критики називають його вірші “тактичними й тактильними”.
У 28 BookForum візьмуть участь поети Західної Європи

Адам Горовітц

  • Аґда Баві Пайн, словацький письменник, сценарист і фронтмен гурту Liter Gena. Його дебютну книжку віршів “Кістка і шкіра” назвали сатанинською, проте це не завадило стати екранізації його роману “Кінець світу” третьою за відвідуваністю у словацьких кінотеатрах в 2013 році.
У 28 BookForum візьмуть участь поети Західної Європи

Аґда Баві Пайн

  • Рената Айхінґер, австрійська, письменниця, театральна режисерка. Дві її п’єси були номіновані на премію “WWW.COM” (2003) і “Rosa Rossi sucht das Morgen” (2011).
У 28 BookForum візьмуть участь поети Західної Європи

Рената Айхінґер

BookForum відбувається за підтримки європейської поетичної платформи Versopolis, яка популяризує молоду поезію та об’єднує 15 фестивалів з 13 країн Європи. Членами платформи є 219 авторів. ГО “Форум видавців” стала членом Версополісу у грудні 2017 року.

У 2021 році Львівський міжнародний BookForum, організаторами якого є ГО “Форум Видавців”, очікує гостей з усієї України, а також з ЄС, США, Південної Америки та Африки. У планах понад 100 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч поезії та музики non-stop.

Що відомо

  • 28 BookForum відбудеться 15-19 вересня 2021 року у Львові за підтримки УКФ. Засновниками та організаторами фестивалю країни є ГО “Форум Видавців”.
  • Торік, через пандемію коронавірусу, BookForum пройшов онлайн. Події переглянуло понад 285 тисяч осіб. Усі дискусії 2020-го року доступні онлайн.
  • Цього року фестиваль вперше за всю історію відбудеться у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Повну програму, теми дискусій, кураторів та зірок фестивалю буде оголошено додатково та розміщено на сайті bookforum.ua і у соцмережах.

Оригінал статті на Читомо: У 28-му Львівському BookForum візьмуть участь чотири поети Західної Європи

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"