У ЄС закликають Україну привести медіазаконодавство до європейських стандартів

У ЄС закликають Україну привести медіазаконодавство до європейських стандартів

Європейська федерація журналістів звертається до української влади з проханням привести законодавство про медіа у відповідність до Європейських стандартів свободи преси. Про це йдеться на сайті федерації. 

Зазначають, що федерація вітає рішення глав держав та урядів Європейського Союзу надати Україні статус країни-кандидата на вступ в ЄС. Водночас у представництві зауважують, що це передбачає ґрунтовний перегляд українського законодавства про ЗМІ.

 

Зокрема на сайті пишуть, що проєкт закону про ЗМІ, внесений у 2020 році народним депутатом Микитою Потураєвим, містить багато положень, які суперечать європейським цінностям.

 

«Він пропонує надати свавільні та непропорційні повноваження національному регулятору, Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, яка матиме повноваження не лише над аудіовізуальними медіа, а й над друкованими та цифровими ЗМІ», йдеться на сайті про старий проєкт закону. 

 

Як відомо, раніше низка українських громадських організацій, які працюють у сфері медіа, закликали українську владу ухвалити нове законодавство про медіа, щоб виконати всі рекомендації Європейської комісії щодо майбутнього членства України в ЄС.

 

Так, мова йде про законопроєкт «Про медіа» №2693-д, який узгоджує законодавство України з Директивою №1808/2018/ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та надає повноваження незалежному регулятору ЗМІ. Цей закон упорядковує українське законодавство відповідно до рекомендацій експертів Ради Європи та наближає його до правової бази Євросоюзу.

 

Нагадаємо, в Україні запустили сервіс для підтримки фінансування медіа. Крім того, Комісія з журналістської етики запустила гарячу лінію з питань етики й стандартів для журналістів.

 

Чільне фото: Верховна Рада України

Оригінал статті на Suspilne: У ЄС закликають Україну привести медіазаконодавство до європейських стандартів

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"