У Харкові через обстріли поранили іноземних журнастів і пошкодили редакції

У Харкові через обстріли поранили іноземних журнастів і пошкодили редакції

30 грудня після ракетного удару, якого завдала росія по Харкову, пошкоджено приміщення редакції медіа, що розташовувалися у центрі міста: Будинку радіо, де працювало “Суспільне. Харків та Українське Радіо Харків, а також приміщення ТРК Simon, де були розташовані монтажерні приміщення медіагрупи «Об’єктив».

 

Приміщення Будинку радіо зазнало пошкоджень ракетами «Іскандер-М», і не є придатним для використання — це не вперше будівля зазнає руйнувань від російських атак. Про це повідомляє «Суспільне Харків»:

 

«Стеля фактично знищена, вікна, які ми забивали, теж знищені — вікна винесло ще після першої атаки РФ на цей район, зараз — так зовсім погано. У моєму кабінеті немає вікон. У кабінеті головного інженера обвалилася стеля», — каже менеджерка Суспільне Харків Євгенія Колєнова. За її словами, у момент влучання у будівлі був лише охоронець, що встиг спуститися в укриття. Решта працівників не перебували в офісі, а працювали віддалено.

 

Як інформує «Об’єктив», частково зруйновані їхні приміщення для монтажу та інші офіси, знищена техніка, а в студії «утворилася дірка». Проте журналісти не виходили в етер ще з початку повномасштабного вторгнення, після перших ракетних ударів по майдану Свободи та Харківській ОВА у 2022 році, проте медіа продовжує працювати у форматі вебсайту. Відео руйнувань доступні на сайті «Об’єктива».

 

 

Окрім того, як інформує «Детектор Медіа», внаслідок атаки 30 грудня уламкового поранення грудної клітки зазнав громадянин Великої Британії, який є радником з безпеки команди журналістів німецького медіа. На момент атаки він перебував в одному з готелів у центрі Харкова.

 

Також під час російської ракетної атаки на Харків у суботу, 30 грудня, постраждала знімальна команда німецького телеканалу ZDF.

 

У момент удару журналістка каналу була на п’ятому поверсі готелю «Харків Палас». Коли стало зрозуміло про влучання, побігла в підземний гараж, який служить укриттям. Там репортерка зустріла свого німецького колегу-продюсера та українську редакторку, які надавали допомогу українській перекладачці знімальної групи телеканалу. Та була поранена в холі готелю, і, як з’ясувалося пізніше, у неї зламано ребро і три хребці.

 

Згідно зі словами менеджера готелю, загалом було здано 15 номерів, щонайменше десять з них – журналістам.

 

При цьому, телеканал ZDF засудив напад на готель у Харкові, в якому працювали журналісти.

 

«Це ще одна атака росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що поранені колеги швидко одужають. ZDF продовжить висвітлювати війну проти цивільного населення України», – заявила головний редактор видання Беттіна Шаустен.

 

Чільне фото: Лариса Говина/Суспільне Харків

Оригінал статті на Suspilne: У Харкові через обстріли поранили іноземних журнастів і пошкодили редакції

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"