У Франції виходить збірка наших письменників про регіони України

У Франції виходить збірка наших письменників про регіони України

У французькому видавництві Editions Stock виходить збірка текстів українських письменників про різні міста і регіони країни Hommage à l’Ukraine. Про це повідомив письменник Олександр Михед у Facebook.

«Щось ніхто з колег не хвалиться, то доведеться мені.  У Франції, у поважному Editions Stock (засноване видавництво 1708 року), виходить збірка текстів українських письменників про різні міста і регіони країни. Компанія надзвичайна», написав Михед. 

 

Співавторами збірки стали Любов Якимчук, Таіс Золотковська, Анастасія Левкова, Любко Дереш, Катерина Бабкіна, Володимир Рафєєнко, Борис Херсонський, Артем Чех, Олександр Михед, Петро Яценко, Ірена Карпа, Тарас Прохасько, Андрій Любка, Андрій Курков. Упорядник Еммануель Рубен. 

«Мій текст ніжна розповідь про кішку і щеня, які змінили життя нашої родини до і під час повномасштабного вторгнення», додав Михед. 

 

У цій збірці історії про 11 областей із 24 та про Крим. Видання містить 240 сторінок та коштує 21.50 €. 

 

«Читаючи різні тексти, нагально написані для фіксації історії, що стає нам дедалі ближчою і знайомою, ми усвідомимо, наскільки цей автопортрет України, створений її письменниками і письменницями, схожий на глибинний портрет Європи», – говорить Еммануель Рубен. 

 

Одночасно з французьким релізом збірка виходить також українською у видавництві «#Книголав». На видання «Ода до України» вже відкрите передзамовлення. Перекладачі Оксана Макарова, Маріанна Кіяновська, Віта Левицька. 

«Есеї зі збірки, яку ви тримаєте в руках, потужніші за радянські танки, і, на щастя, їм не доведеться іржавіти десь на маргінесах історії. Це оповіді про дім. […] Все це місця, які обирають тебе і які щодня обираєш ти, вирішуючи переїхати, лишитися, жити, народжувати й писати книжки саме тут», – зазначає літературознавиця Богдана Романцова.

 

Нагадаємо, що нова збірка віршів Василя Махна Paper Bridge («Паперовий міст») вийшла у США у видавництві Plamen Press.

 

Як відомо, у німецькому  видавництві Verlag Kiepenheuer & Witsch вийшла друком збірка німецькомовних есеїв Тетяни Малярчук «Розповідь продовжиться за мить, ми просто видихнемо» (“Gleich geht die Geschichte weiter, wir atmen nur aus”).

Оригінал статті на Suspilne: У Франції виходить збірка наших письменників про регіони України

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"