У США влаштували спалення книг “Гаррі Поттер” та “Сутінки”. У чому справа

У США влаштували спалення книг “Гаррі Поттер” та “Сутінки”. У чому справа

Пастор з американського штату Теннессі Грег Локк очолив публічне спалення книг Джоан Ролінг, зокрема “Гаррі Поттер” і вампірської саги Стефані Маєр “Сутінки”. Знищення книг відбулося у межах боротьби з “демонічним впливом” й транслювалося у прямому ефірі у Facebook.

Про це пише The Guardian.

За даними видання, спалення книг відбулося у передмісті Нашвілла після того, як минулого місця шкільний комітет округу Теннессі вирішив заборонити графічний роман про Голокост “Маус”.

“Ми прекрасно розуміємо, на що ідемо. Принесіть усе це. Припиніть дозволяти демонічному впливу проникати у ваш будинок”, – заявив Грег Локк.

Як зазначається, захід зібрав чимало людей, які кидали у вогонь примірники “Гаррі Поттера” і “Сутінок”. За даними очевидців, дехто з місцевих мешканців навіть кидав у багаття книгу “451 градус за Фаренгейтом” Бредбері та “Походження видів” Дарвіна, яка насправді виявилась Біблією.

Перед спаленням Локк виступив з проповіддю та заявив, що бореться з “дияволом масонів” та чаклунством, яке нібито пропагують видання.

“Я більше не зв’язуватимуся з відьмами, я не зв’язуватимуся з чаклунством. Я не зв’язуватимуся з демонами. Я виганяю їх усіх в ім’я Ісуса Христа”, – сказав пастор, звертаючись до присутніх.

Тим часом в американській бібліотечній асоціації повідомили, що зафіксували “безпрецедентне” зростання запитів щодо заборони книжок. Зокрема, восени 2021 року було оскаржено вихід у світ 330 книг проти 156 книг у 2020 році.

Що відомо

  • У грудні 2021 року перше видання “Гаррі Поттера” британської письменниці Джоан Роулінг продали на аукціоні за 471 тисячу доларів.
  • Британець, якого офіційно звати Гаррі Поттер, продав перше видання книги Джоан Роулінг про однойменного чарівника за 27,5 тисячі фунтів стерлінгів (приблизно 37 тисяч доларів).
  • У липні 2021 року рідкісне перше видання книги Джоан Роулінг “Гаррі Поттер і філософський камінь” продали на аукціоні за 111 тисяч доларів.
  • Американський інтернет-сервіс відео HBO Max випустив тизер спецепізоду “Гаррі Поттера”, присвячений 20-річчю виходу фільму “Гаррі Поттер та філософський камінь”.

Оригінал статті на Читомо: У США влаштували спалення книг “Гаррі Поттер” та “Сутінки”. У чому справа

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"