У столичному ТЮГу покажуть виставу-хорор за творами Франка

У столичному ТЮГу покажуть виставу-хорор за творами Франка

Київський академічний театр юного глядача підготував прем’єру вистави-хорор за творами Івана Франка.

Про це Укрінформу повідомили в театрі.

«Твори Івана Франка будуть уперше представлені у жанрі хорору. У виставі за мотивами творів Івана Франка «Лис Микита» та «Фарбований лис» розповідається про звірів, які живуть мирним соціально-політичним життям, займають посади, перебувають у родинних відносинах, мають свій державний устрій, судяться, сваряться, радіють і плачуть. У своїй буденності звірі дуже схожі на людей. Їхнє життя — це вічна боротьба за виживання, і в цій боротьбі кожен робить, що може», — розповіли в театрі про нову виставу.

«Більшість свого життя люди ховаються за масками тих, ким би хотіли здаватись. Зрештою, це так спотворює їхню свідомість і деформує моральність, що коли маски зірвано, — залишається лише тихий жах. Отже, жанр хорору підходив ідеально для втілення цієї ідеї. Також у виставі присутні елементи гротеску, трагікомедії і драми», — розповіла в коментарі Укрінформу режисерка Катерина Чепура. 

Вона додала, що не вперше звертається до Франка, й підліткова вистава давно була в її режисерських планах. 

«Лис Микита — це найкращий образ, через який я могла б донести свої переконання до такої складної аудиторії. Він зухвалий, амбітний, він бреше, дурить, насміхається… І це — світ, в якому живуть сучасні підлітки. Для мене важливо максимально оголити людські пороки й переваги, аби відповідь на питання стала очевидною. Іван Франко настільки майстерно виписав кожного персонажа цієї історії, настільки зухвало виплутує Лиса з кожної пастки, що глядач мимоволі захоплюється Лисом, хоча позитивність цього персонажа доволі сумнівна. Однак, у цьому і великий задум автора, яким я захопилась: світ не чорно-білий, він переважно чорний із білими плямами і щоб вижити треба трохи замазатися у багнюку», — поділилася режисерка. 

Жахазка «Лис Микита» розрахована виключно для юних глядачів 14+ і їхніх батьків. 

Афіша до вистави була створена за допомогою штучного інтелекту арт-директоркою театру Лесею Ковпак.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: У столичному ТЮГу покажуть виставу-хорор за творами Франка

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"