У Раді Європи показали фільм Бадоєва «Довга доба» про злочини російських…

У Раді Європи показали фільм Бадоєва «Довга доба» про злочини російських…

Документальний фільм «Довга доба» українського режисера Алана Бадоєва показали у Раді Європи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу режисера.

«У штаб квартирі Ради Європи в Страсбурзі представники дипломатичних представництв, співробітники секретаріату Ради Європи та представники міжнародного експертного середовища та громадськості мали можливість відчути справжні емоції перших днів війни в Україні після початку повномасштабного вторгнення, відвідавши показ документального фільму Алана Бадоєва та 1+1 Україна «Довга доба», — йдеться в повідомленні.

Девід Бест
Девід Бест

За даними пресслужби, перед показом фільму до присутніх звернулися голова асоціації-організатора MICT France-Україна Павло Пушкар, постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк та спеціальний представник генерального секретаря РЄ з питань міграції та біженців Девід Бест.

Також режисер фільму у відеозверненні розповів про свою мету створення проєкту: показати війну в Україні без сценаріїв та других дублів.

«Цей фільм – свідчення того, що сьогодні ніхто не застрахований від війни, і що ми повинні триматися разом, проявляючи максимум солідарності», — сказав Бадоєв.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний кінотур документальної стрічки «Довга доба» розпочався показом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення і продовжує свій шлях країнами Європи.

Документальний проєкт «Довга доба» створений із 200 годин відео з телефонів українців. Люди фільмували російські злочини на свої телефони. У сюжет стрічки увійшли історії як тих, кому вдалося вижити під час воєнних дій, так і українців, які загинули в окупації.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: У Раді Європи показали фільм Бадоєва «Довга доба» про злочини російських…

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"