У Німеччині видавництво не продаватиме книжок про путіна, за які платив олігарх рф

У Німеччині видавництво не продаватиме книжок про путіна, за які платив олігарх рф

Видавництво Hoffmann und Campe припиняє продаж книжок про путіна німецького журналіста Губерта Зайпеля, який отримав від російського олігарха Олексія Мордашова щонайменше 600 тисяч євро. Про це повідомляє німецький журнал SPIEGEL.

У розслідуванні журналу SPIEGEL та німецького каналу ZDF ідеться, що у червні 2021 року Зайпель давав чергове експертне інтерв’ю, у якому заперечував надходження будь-яких гонорарів з росії за його книжки про російського президента. Проте, за словами розслідувачів, німецький журналіст роками був пов’язаний з компаніями, близькими до російського олігарха Олексія Мордашова. 

 

Як ідеться в розслідуванні, у 2018 році Зайпель підписав «спонсорський договір» на 600 тисяч євро для створення та популяризації книжки «Влада Путіна. Навіщо Європі Росія» про «політичний клімат у Росії». Крім того, у 2013 році для підготовки книжки «Путін. Логіка влади» уклали «окрему угоду на окрему суму». Гамбурзьке видавництво Hoffmann und Campe, що видало обидва бестселери, заявило, що йому не відомо про спонсорські договори Зайпеля.

 

Гроші Зайпелю виплатила компанія De Vere Worldwide Corporation із Британських Віргінських островів, записана на одного із директорів машинобудівної компанії енергосистем «Силові машини» Ігоря Воскресенського. Гроші в компанію надходили з офшорів, бенефіціаром яких був власник «Силових машин» Олексій Мордашов. 

 

Губерт Зайпель — відомий німецький журналіст, який заробив репутацію експерта з росії. Дві його книги про російського президента «Путін. Логіка влади» (2015) та «Влада Путіна. Навіщо Європі Росія» (2021) видані кількома мовами й стали бестселерами з десятками тисяч проданих екземплярів. Документальний фільм Зайпеля «Я, Путін. Портрет» (2012) номінували на премію німецького телебачення за найкращий репортаж. Уперше Зайпель брав інтерв’ю в путіна у січні 2010 року. Після того його часто запрошували на політичні ток-шоу, де «експерт з пострадянських реалій» озвучував позицію, співзвучну з позицією кремля. 

 

Зайпель у розмові з журналістами визнав, що отримував гроші від російського мільярдера, проте не вважає, що це дискредитує його праці. Це перший випадок, коли стало відомо про оплату оточенням путіна послуг відомих західних журналістів.

 

Hoffmann und Campe — книжкове видавництво в Гамбурзі, яке входить до видавничої компанії Ganske. Раніше видавництво повідомило, якщо факти стороннього спонсорства щодо книг Зайпеля підтвердяться, воно залишає за собою право звернутися до суду. 

 

Нагадаємо, видавництво Vivat виклало в мережу книжку «Путінократія» Бориса Райтшустера.

 

 

Чільне фото: кремль

Оригінал статті на Suspilne: У Німеччині видавництво не продаватиме книжок про путіна, за які платив олігарх рф

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"