У Мінкульті уникнули відповіді про закупівлі книжок у пункти незламності

У Мінкульті уникнули відповіді про закупівлі книжок у пункти незламності

Після того, як у соцмережах опублікували інформацію про закупівлю книжок Міністерством культур та інформаційної політики у центри незламності, Читомо надіслало запит щодо роз’яснення, але не отримало запитуваної інформації.

 

Зокрема власниця видавництва «Урбіно» Божена Антоняк повідомляла про те, що у січні 2023 року Міністерство культури та інформаційної політики закупило книжок до пунктів незламності на 65 млн грн у видавництва «Фоліо».

 

Як повідомляв тодішній міністр культури Олександр Ткаченко, книжки передавали у межах акції «Українським дітям – українську книгу», започаткованої разом з Держкомтелерадіо, МЗС та Офісом президента. Станом на 23 квітня до пунктів незламності передали понад 50 тисяч книжок.

 

Станом на грудень 2022 року в Україні працювало 11500 пунктів незламності. За даними міністерства інфраструктури, у  лютому 2023 року працювали 9597 пунктів.

 

У відповідь запитання про те, чи відбувалися закупівлі книжок у пункти незламності у січні-лютому 2023 року, якими були бюджети закупівель, які назви книжок яких видавництв були закуплені за цей період, чи були доставлені закуплені книжки у пункти незламності та кількість пунктів незламності (за обласними центрами), у які були доставлені книжки, Мінкульт повідомив Читомо, що у квітні – травні 2023 року Міністерство культури та інформаційної політики зібрало та передало 4 тисячі книжок до бібліотек Донецької області.

 

«Понад 4000 примірників різножанрової літератури (дитячої, художньої, історичної, науково-популярної) надані Національною бібліотекою України для дітей, Центром захисту інформаційного простору, Державним комітетом України з телебачення та радіомовлення доставлено до міста Покровськ для подальшого розповсюдження серед мешканців Донецької області, які залишилися на території регіону», — зазначили у МКІП.

 

Водночас у міністерстві не надали запитувану інформацію попри прямий інформаційний запит щодо перелічених питань.

 

Нагадаємо, у травні в пункти незламності на Донеччині передали понад 3000 книжок українською мовою різних жанрів.

 

 

Оригінал статті на Suspilne: У Мінкульті уникнули відповіді про закупівлі книжок у пункти незламності

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"