У мережі збирають кошти на дитячу книжку про боротьбу з раком

У мережі збирають кошти на дитячу книжку про боротьбу з раком

Видавництво «Чорні вівці» оголосило збір коштів на книжку «Бабуся та рак» Марії Правди (Марії Зброй). Кампанію зі збору коштів проводять на сайті «Велика ідея».

Організатори планують зібрати до 30 вересня 123 400 гривень. Вони оприлюднили перелік майбутніх витрат:

 

  • авторський гонорар – 10 тисяч гривень;
  • робота ілюстраторки – 34 тисячі гривень;
  • редагування – 1000 гривень;
  • коректура – 507 гривень;
  • макет – 1500 гривень;
  • додрукарська підготовка – 1500 гривень;
  • поліграфія – 57 тисяч гривень;
  • податки  – 5553 гривень.

Майбутня книжка Марії Правди «Бабуся та рак» показує боротьбу з хворобою дорослого очима дитини.

 

«В основі цієї історії – хвороба моєї мами, бабусі моєї донечки. Я довго шукала слів, аби водночас висловити свої тривоги та сподівання і підтримати рідну людину в непростий період лікування. Я знаю, що на такі серйозні теми в нас із дітьми говорять мало, але також впевнена, що для кожної родини, яку спіткало це лихо, настає час, коли потрібно пояснити малечі, що й чому відбувається. Гадаю, що книжка «Бабуся та рак» може стати для когось стимулом розпочати діалог із дитиною та розповісти їй про важливе», – пояснила авторка.

 

Марія Правда (Марія Зброй) – журналістка, книжкова блогерка, комунікаторка культурних проєктів. У своїй творчості звертає увагу на важливих соціальних темах. Авторка переконана, що з дітьми потрібно бути чесними і не боятися говорити про важливе. В цьому письменниця і вбачає своє завдання.

 

Ілюстраторка майбутнього видання – Ганна Сурган, яка співпрацює з «Видавництвом Старого Лева», видавничо-освітнім проєктом «Портал», а також видавцями в Чехії, Британії та Італії.

 

Майбутню книжку видаватиме дитяче арт-видавництво «Чорні вівці», яке заснували у 2015 році в Чернівцях. Воно спеціалізується на арт-буках, білінгвальній та перекладній літературі для дітей. Видавництво співпрацює з авторами з більше, ніж 10 країн світу: Австрії, США, Литви, Японії, Великобританії, Польщі, Німеччини, України та інших.

 

Нагадаємо, що також триває збір коштів на збірку текстів про київський мікрорайон Чоколівка. Крім того, Українська бібліотечна асоціація збирає кошти на оновлення сервісу «Бібліотека для тебе».

Оригінал статті на Suspilne: У мережі збирають кошти на дитячу книжку про боротьбу з раком

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"