У Львові запрацює медіахаб для журналістів

У Львові запрацює медіахаб для журналістів

У Львові відкривають медіахаб для журналістів Lviv Media Hub. Про це Читомо повідомив Львівський медіафорум. 

Місія медіахабу — підтримка й розвиток професійної спільноти та подальша інтеграція українських медійників у світове ком’юніті. «Спільнота, міцніша за стіни», — окреслили місію засновники Lviv Media Hub.

 

Простір може бути тимчасовим офісом для журналістів та журналісток у відрядженні або альтернативою коворкінгу для фрілансера чи фрілансерки.

 

«Тут можна працювати з командою чи окремо, знайти партнера для проєкту біля кулера та заночувати, якщо допізна пишеш лонгрід. Особливістю простору буде регулярний нетворкінг для українських і закордонних медійників та креативних індустрій», — зазначили організатори проєкту.

 

Наразі передбачають три формати роботи Lviv Media Hub:

  • бронювання робочого місця, як у коворкінгу;
  • оренда переговорної кімнати для всієї команди, щоб провести нараду, стратегічну сесію, брейншторм тощо;
  • майданчик для воркшопів, зустрічей з інвесторами або читачами, освітніх лекцій та інших редакційних подій.

 

У хабі можуть працювати:

  • українські та іноземні медійники/медійниці, які створюють контент: журналісти/ журналістки, редактори/редакторки, фотографи/фотографки тощо;
  • редакції, що потребують місця для командної роботи й навчання;
  • українські та закордонні медіафахівці/медіафахівчині, що потребують нетворкінгу;
  • фрілансери/фрілансерки, що працюють на українські та міжнародні медіа;
  • працівники медійних організацій та медіаексперти;
  • донори та партнери, які проводять події для медійників/медійниць.

 

«Через повномасштабне вторгнення росії в Україну багато редакцій втратили фізичне місце роботи, а також вимушено покинули домівки. Ми отримували багато запитів від колег і робили все, що від нас залежало, але потребували системного рішення. Тому з’явилась ідея відкриття хабу — місця, де журналісти отримують умови для комфортної роботи та нетворкінгу», — розповіла голова Львівського медіафоруму Ольга Мирович.

 

Резиденти та резидентки матимуть доступ до Wi-Fi та необхідної техніки. Простір оснащений проєктором, екраном та аудіосистемою для подій та презентацій. 

 

Будівлю Lviv Media Hub ДСНС визнала безпечною, а на час повітряної тривоги є 3 укриття у 5-хвилинному доступі.

 

«Для нас важливо, щоб хаб був місцем безпеки, професійної підтримки й взаємодії, тому поки що ми обрали напівзакритий формат роботи й запровадили верифікацію гостей та карткову систему доступу. Це простір безпеки для “здорових” медіа, де не буде місця тим, хто практикував та практикує зв’язки з російськими і проросійськими силами», — зауважила співавторка проєкту Lviv Media Hub Людмила Павлій.

 

Одночасно в хабі зможуть працювати до 35-45 людей. Час перебування у просторі протягом доби — необмежений. Фіксованої оплати немає: гості вільні робити донейти, які Львівський медіафорум спрямує на допомогу українським редакціям.

 

 

Хаб запрацює у тестовому режимі у вересні. Точну адресу наразі не розголошують з міркувань безпеки. Водночас відомо, що це буде одна з ревіталізованих постіндустріальних територій Львова, завдяки чому журналісти зможуть поєднувати роботу з відпочинком у кав’ярні, тренуванням у спортклубі та культурними подіями.

 

Щоб стати резидентом/резиденткою або гостем/гостею хабу, потрібно буде залишити заявку й підтвердити її не пізніше, ніж за добу до візиту. Щодо умов реєстрації звертайтася на пошту: info@lvivmediaforum.com.

 

Нагадаємо, у Харкові відкрили медіахаб з коворкінгом для журналістів з України та світу. Крім того, в Україні започаткували Фонд підтримки медіа.

 

Світлини: Львівський медіафорум

Оригінал статті на Suspilne: У Львові запрацює медіахаб для журналістів

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"